EN

Archief

Panel Discussie

The Language of Love (on the Internet)

Met Kelli van der Waals, Lilian Stolk, Dries Verhoeven en Linda Duits

5 november 2021
15:00 — 16:00


Locatie: Het Huis Main Stage

Panel //

ROFL, STFU, ICYMI, TL;DR, LMK…*

Dit zijn maar een paar van de afkortingen die vaak worden gebruikt in appjes. Als je geen idee hebt wat ze betekenen, vraag het dan maar aan je digitale-generatie-neefje – hij gebruikt ze misschien wel iedere dag.

De manier waarop we met elkaar communiceren is sterk gebaseerd op conventies die het makkelijk zouden moeten maken om elkaar te begrijpen. Ze helpen ons om ongemakkelijke momenten te vermijden, en vertellen ons hoe we ons moeten gedragen en wat gepast is in een brief, een e-mail of een telefoongesprek. Nieuwe media morrelen aan deze conventies en er worden de hele tijd nieuwe impliciete en expliciete regels gemaakt en getransformeerd. Wat zijn de laatste trends met betrekking tot je profielfoto? Is het OK om het uit te maken met een appje? Wat kun je absoluut niet doen op een dating-app? Wat moeten we vinden van een fenomeen als sexting? In dit panel praten we over de talen van het internet met Linda Duits (sociaal wetenschapper die gespecialiseerd is in populaire cultuur), kunstenaar Dries Verhoeven en journalist Kelli van der Waals.

* ROFL = rolling on floor laughing; STFU = shut the fuck up; ICYMI = in case you missed it; TL;DR = too long; didn’t read; LMK = let me know.

Los ticket voor dit programma

Dagpas vrijdag

online festivalpas

*Op de dag van het programma zijn losse tickets alleen aan de deur beschikbaar 
**Met een online festivalpas heb je toegang tot het gehele online festivalprogramma op Planet IMPAKT. Een online festivalpas is ook inbegrepen bij iedere dagpas. Lees meer over de verschillende ticket types hier


Deel