EN
Performance
Performance
Part of Modern Love

One on One +1

Jonas Lund

3 november 2021
— 7 november 2021
00:00

Locatie: One on One +1

Online performatief kunstwerk

Hoe ver wil je gaan om de perfecte match te vinden? Wat zou je zelf doen om een goede match te worden? Jonas Lund maakt schilderijen, sculpturen, foto’s, websites en performances die kritische vragen stellen over de huidige genetwerkte systemen en machtsstructuren. Voor het IMPAKT Festival 2021 creëerde hij het nieuwe online performatieve kunstwerk One on One +1. One on One +1 nodigt je uit om je in te schrijven voor een toevallige ontmoeting in de vorm van een videogesprek.

Door je naam, social media-gegevens, e-mail en het door jou gewenste tijdstip op te geven, zal het Matching Algorithm™ van de kunstenaar jouw profiel bouwen met behulp van een groot aantal open source intelligence (OSINT)– tools, je met een bijzonder persoon matchen en een ontmoeting regelen. De ontmoetingen worden gemonitord door algoritmes en AI-technologieën die jouw gedrag real time analyseren, je prestaties volgen, je stimuleren om je beste beentje voor te zetten, en suggesties doen voor dingen die je kunt zeggen of onderwerpen die je kunt bespreken. Zodra de ontmoeting voorbij is, genereert het systeem een diepteanalyse en rapportage, die dienen als documentatie van de ontmoeting en als feedback voor het Matching Algorithm™, om op die manier het koppelen verder te verbeteren.

Het werk is een verontrustende verkenning van de toenemende digitalisering van liefde en romantische ontmoetingen. Wat zijn de mogelijkheden en gevaren van algoritmisch koppelen?

Lees meer over de nieuwe online werken in opdracht van het IMPAKT Festival

Schrijf je in voor een ontmoeting

 

Online festivalpas

* Met een online festivalpas heb je toegang tot het gehele online festivalprogramma op Planet IMPAKT. Een online festivalpas is ook inbegrepen bij iedere dagpas. Lees meer over de verschillende ticket types hier


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam