EN

Archief

Performance

Senhora

Natalie Dixon

4 november 2021
21:30 — 22:30


Locatie: Het Huis Main Stage
Tickets

Performance-lezing //

Senhora is het verhaal van ongemakkelijke liefde, gearrangeerde huwelijken en huwelijksadvertenties. In de vorm van een performance-lezing vertelt Natalie Dixon het verhaal van vrouwen die het naoorlogse Portugal verlieten om in ‘Afrika’ liefde en een beter leven te zoeken. Na afloop zal een Q&A plaatsvinden, onder leiding van Klaas Kuitenbrouwer (Het Nieuwe Instituut)

Het narratief begint met Dixons eigen Portugese familiefotoarchief. Senhora gaat over thema’s als moderne liefde en koude intimiteit en verkent de ervaringen van vrouwen uit minderheidsgroepen met werk en romantiek in het Zuid-Afrika van de jaren ’50 en ’60. Senhora maakt deel uit van een serie performance-lezingen (Venetië Architecture Biënnale 2018/Het Nieuwe Instituut 2019) die voortvloeien uit het doorlopende onderzoeksprogramma van Het Nieuwe Instituut over het thema burn-out.

Afbeelding: Natalie Dixon’s grootmoeder. De foto is afkomstig uit het Serra familie archief

Losse tickets voor dit programma

Donderdag dag pas

Online festival pass

* Op de dag zelf zijn losse tickets alleen aan de deur beschikbaar
** Met een online festivalpas heb je toegang tot het gehele online festivalprogramma op Planet IMPAKT. Een online festivalpas is ook inbegrepen bij iedere dagpas. Lees meer over de verschillende ticket types hier


Deel
Website by HOAX Amsterdam