EN

Archief

Event
Event

CODE tijdens het Uitfeest / Rondje Singel 2022

Reclaiming Digital Agency op het Wolvenplein in Utrecht

11 september 2022
12:00 — 18:00


Locatie: Wolvenplein
Free entrance

Hoe kunnen we grote techbedrijven als Facebook en Google harder aanpakken en onze digitale rechten beschermen? Welke rol zouden overheden moeten spelen? En wat kun jij doen? Tijdens het Uitfeest / Rondje Singel op 11 september 2022 nodigen we je uit om mee te denken over digitale rechten met CODE 2022.

CODE is een internationaal programma dat kunstenaars, burgers, politici, beleidsmakers en onderzoekers uit Duitsland, België en Nederland samen brengt. De afgelopen maanden hebben we met een groep van 22 deelnemers intensief samengewerkt in een serie workshops, lezingen, hackatons en andere publieke events. Het doel is het ontwikkelen creatieve en ludieke bewustwordingscampagnes: van een interactieve installatie om aandacht te vragen voor online privacy, tot een game waarin je de macht van lobbyisten ervaart. Op het Wolvenplein presenteren we een selectie van de uitkomsten van CODE 2022 om de macht van techbedrijven bloot te leggen en om jou te activeren om in actie te komen.

De CODE presentatie van IMPAKT is onderdeel van de beeldende kunstroute georganiseerd door Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, in de voormalige gevangenis Wolvenplein, met kunst binnen en buiten de gevangenismuren. 

Over het Uitfeest
Het Uitfeest Utrecht staat dit jaar onder de titel ‘Rondje Singel’ in het teken van de hernieuwde singels van Utrecht. Op zondag 11 september voert deze route je langs o.a. de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein, waar Art Utrecht laat zien wat Utrecht te bieden heeft aan beeldende kunst. In en om het markante gebouw presenteren galeries, musea, artspaces en kunstenaars een voorproefje van het komende seizoen.

Lees meer over het Uitfeest / Rondje Singel

 

Ontdek de CODE 2022 projecten:

  • HeLi-AI, met: Anastasiia Belousova (DE), Pauline Vantilt (NL) en Shruthi Venkat (NL)
  • Logging into Identity, with: Omar Adel (DE), Swaeny Nina Kersaan (NL) and Anya Shchetvina (DE)
  • Atlas of ID, met Michaela Stubbers (BE), Bart Vandeput (BE) en Fanny Zaman (BE)
  • DSMA UnLtd., met Funda Zeynep Ayguler (DE), Katia Sophia Ditzler (DE), Vo Ezn (NL), Elena Falomo (DE) en Guillaume Slizewicz (BE)
  • Physio·gnomy, met Greeshma Chauhan (NL), Arina Kapitanova (DE), Deniz Kurt (NL), Michael Zerba (NL) en Xsenofemme (Ginevra Petrozzi, Ines Borovac) (NL)

Naast deze presentatie tijdens het Uitfeest / Rondje Singel presenteren we CODE 2022 op o.a.: Ars Electronica (7–11 september), de Dutch Media Week (3–9 oktober) en de Dutch Design Week (22–30 oktober 2022). Lees meer

CODE 2022 is een samenwerking tussen IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] (Utrecht), School of Machines, Making & Make Believe (Berlijn), Werktank (Leuven) en Privacy Salon (Brussels/Antwerp). Met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Gemeente Utrecht, Stichting Democratie en Media, Fonds Soziokultur, Fonds Cultuurparticipatie, de Nederlandse Ambassade in België (Brussels), de Nederlandse Ambassade in Berlijn en Goethe Institut.


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam