EN

Archief

Event
Event

IMPAKT @ NFF Extended x STRP: Hybrid Spaces

Nieuwe doelgroepen bereiken met hybride formats

7 april 2022
12:00 — 14:00


Locatie: Pullman Hotel Eindhoven
Tickets

Hoe kan de combinatie van online en offline werelden ons helpen nieuwe doelgroepen te bereiken? Op 7 april proberen we antwoord te geven op deze vraag tijdens NFF Extended: Hybrid Spaces, een event in samenwerking met het Nederlands Filmfestival, IDFA DocLab en STRP Festival in Eindhoven. Met je NFF Extended: Hybrid Spaces ticket kun je tevens met korting naar het vervolgprogramma: Scenario #16 Interspecies Internet. Hierna sluit je aan bij de netwerkborrel om 18:00. Een compleet dagje Eindhoven dus!

Geïnspireerd door lockdowns en contact op afstand hebben makers, kunstenaar, festivals en programmeurs nieuwe wegen gevonden om met hun werk en programma’s hun publiek te vinden. De pandemie, maar ook een streven naar duurzaamheid en een minder grote voetafdruk zijn de katalysator voor een groot aantal hybride experimenten waarbij online en offline, in de zaal en remote, live en pre-recorded gecombineerd worden in nieuwe en verrassende formats. Het resultaat: nieuwe samenwerkingen en creatieve oplossingen waar je meer over leert tijdens Extended.

Gelauwerd storyteller en VR maker Abner Preis neemt als moderator van deze bijeenkomst de meest innovatieve voorbeelden onder de loep: welke kansen zijn ontdekt en waar gaat het grandioos mis? En wat zijn de problemen waar je tegenaan loopt in ontwikkeling en uitvoering?

Met: storyteller Karen Palmer, kunstenaar Natalie Dixon (affect lab), Arjon Dunnewind (directeur IMPAKT) en Caspar Sonnen namens IDFA DocLab.

Dit programma is onderdeel van NFF Extended en is een samenwerking tussen IMPAKT, NFF, STRP Festival en IDFA DocLab. De bijeenkomst is vrij toegankelijk op aanmelding.

Reserveer hier je tickets

 

Over de sprekers

Storyteller Karen Palmer legt – live vanuit Jamaica – in de keynote uit hoe hybride denken je blikveld verruimt. In haar immersieve filmbelevingen word je met behulp van kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning bewust van de eigen onbewuste gedrag. Palmer vertelt wat ze in haar project Hack the Future Lab over hybride denken heeft geleerd en de noodzaak ervan voor de toekomst.

Natalie Dixon van affect lab vertelt over het programma Toolkit For The Inbetween, een samenwerkingsproject met MU Hybrid Art House en The Hmm. Ze experimenteren met hybride kunst en programma’s om zo betekenisvolle interacties tussen het fysiek en digitale publiek te onderzoeken. De onderwerpen zijn toegankelijkheid, low tech, alternatieve narratieven en audio-only hybride.

Arjon Dunnewind van IMPAKT bespreekt hun ontwikkelingen op het gebied van participatieve livecasting. Hoe creëer je hybride en duurzame sociale ruimtes waar offline en online deelnemers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en op een natuurlijke manier met elkaar interacteren? IMPAKT is onderdeel van twee verschillende coalities met onder andere Instituut For Network Cultures, Framer Framed en Hackers & Designers.

Caspar Sonnen komt namens IDFA DocLab vertellen over de best practices voor hybride platforms en nieuwe expositievormen. IDFA DocLab verkent sinds 2007 nieuwe vertelvormen via interactieve en immersieve non-fictie kunst. Bijvoorbeeld door opdracht te geven voor nieuwe werken en internationale samenwerkingen te initiëren.

Moderator Abner Preis is multimediakunstenaar. Hij gebruikt augmented reality, virtual reality, performance en videokunst om op simpele en toegankelijke wijze verhalen te vertellen. Zijn werk loopt uiteen van privéopdrachten tot museuminstallaties.

 

Compleet dagje Eindhoven

Met je NFF Extended: Hybrid Spaces ticket ga je met korting naar het vervolgprogramma: Scenario #16 Interspecies Internet (16:00 – 18:00). Gebruik hiervoor de kortingscode HAYKGWHMW.
Om 18:00 ben je welkom voor de netwerkborrel bij Residency For The People (Kerkstraat 1, Eindhoven).

Wil je nog meer zien tijdens STRP Festival? Met de kortingscode NURQDHGPP krijg je 5,- euro korting op de STRP Expo. Let op, op=op.

Over NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Meer over Extended.

Datum: 7 april
Tijd: 12:00 – 14:00
Locatie: Pullman Hotel – Huygenszaal (Vestdijk 47, Eindhoven)
Taal: Engels
Gratis toegang

Reserveer hier je tickets

 


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam