EN

Archief

Event
Event

IMPAKT TV met Doortje Smithuijsen

Van influencers tot internetverslaving: een gesprek over ons digitale gedrag

1 september 2022
20:00 — 21:00


Locatie: Online: Planet IMPAKT
€5
Tickets

Op 1 september is filosoof, journalist en documentairemaker Doortje Smithuijsen te gast bij IMPAKT TV. Smithuijsen onderzoekt de analoge mens in zijn digitaliserende leefomgeving. Ze maakte documentaires over influencers, kinderen die vloggen, en online cancelcultuur. In september verschijnt haar nieuwste boek over digitale verslavingen (Iedereen Verslaafd?, bij de Bezige Bij), waarvoor ze onder meer klinieken bezocht en sprak met psychologen en game-, porno- en Instagramverslaafden.

Kenmerkend voor Smithuijsen’s werk is haar kritische blik, die ze ook regelmatig op zichzelf en haar omgeving richt. In deze uitzending gaan we met haar in gesprek over de internetcultuur van vandaag én richten we onze blik op de toekomst. Welke rol spelen algoritmes in het leven van een influencer? Hoe vertalen online haat en aandacht zich naar sociale verhoudingen in de offline wereld? Wat betekent de populariteit van Instagram, TikTok en YouTube voor het huidige mensbeeld, en wat is de houdbaarheid van deze platforms? En welke digitale uitdagingen staan ons nog te wachten? 

Over IMPAKT TV:
IMPAKT TV wordt elke eerste donderdag van de maand live gestreamd op Planet IMPAKT.
Voor iedere aflevering nodigen we een kunstenaar, journalist, wetenschapper of schrijver uit om met ons in gesprek te gaan over zijn of haar werk en over actuele trends in de kunst, technologie en media, niet te missen tentoonstellingen en events. 
De redactie van IMPAKT TV bestaat uit Arjon Dunnewind (Algemeen directeur van IMPAKT), Michelle Franke (Hoofd pr van IMPAKT), Friso Wiersum (Europese Culturele Stichting, Expodium) en Rosa Wevers (Promovenda in Genderstudies aan de R.U. Utrecht).

Lees hier meer over IMPAKT TV 

Over Planet IMPAKT
Planet IMPAKT is ons virtuele gebouw voor online events. Per event vind je hier naast de livestream veel extra content, links en artikelen om nog dieper in de thema’s te duiken. Via de chat kun je al je vragen stellen aan de sprekers en na afloop ben je van harte welkom om in de Rooftop bar met andere bezoekers (en vaak ook sprekers) na te praten. 
Met je online ticket heb je ook na het event nog één week lang toegang tot Planet IMPAKT, de exclusieve content en kan je de uitzending terug kijken.

Lees meer over Planet IMPAKT

 


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam