EN

Archief

Event
Event

International Art & Wine Tasting Event

Hybride ervaring met wijnliefhebbers uit zes Europese landen

21 september 2022
19:30 — 22:00


Locatie: Landhuis Oud Amelisweerd
€25
Tickets

Op 21 september ben je van harte welkom bij het IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] International Art & Wine Tasting Event. Dit informele hybride kunstevenement brengt het publiek en kunstenaars uit zes Europese landen met elkaar in contact over de online/offline scheidslijn heen – onder het genot van een goed glas wijn. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel voor deze unieke viering van kunst en wijn!

Bij IMPAKT houden we van wijn. Al zijn we geen experts, we praten wel graag over wat een wijn goed maakt, of hoe natuurwijnen worden gemaakt. Dat is precies wat we gaan doen op het pittoreske Landgoed Oud Amelisweerd in Utrecht, dus kom langs en doe met ons mee. Er zijn vijf tafels beschikbaar. Online schuiven vijf andere tafels aan bij kunstinstellingen in evenzoveel Europese steden: Antre Peaux in Bourges, Frankrijk; Werkleitz in Halle (Saale), Duitsland; Onassis Stegi in Athene, Griekenland; Kontejner in Zagreb, Kroatië; en Laboral in Gijón, Spanje. We hebben hen allemaal gevraagd om hun favoriete lokale wijn te delen, en we gaan hun selecties proeven en bespreken met wijnkenners. Tussendoor zijn er inspirerende intermezzo’s met wijngerelateerde presentaties van kunstenaars.

Dit unieke evenement maakt deel uit van een reeks experimenten met nieuwe, hybride formats. Veel kunstorganisaties reageerden op de lockdowns en coronamaatregelen door online evenementen te organiseren. Met de terugkeer naar ‘normale’, fysieke activiteiten, willen we manieren onderzoeken om het beste van de offline én de online wereld te combineren. We hebben allemaal de directe, persoonlijke, intieme en ongedwongen interactie van live evenementen gemist, maar we hebben ook het gemak, het bereik en de extra mogelijkheden ervaren die online formats kunnen bieden.

Ceremoniemeester bij dit evenement is Abner Preis, een verhalenverteller die met verschillende media werkt – van tekenen en performance tot installatie, video en fotografie. Zijn werk verkent transmedia storytelling en het principe van storytelling met een ‘happy end’. Zijn artistieke praktijk kan misschien het best worden omschreven als het vertellen van verhalen met behulp van publieksparticipatie.

Met je ticket reserveer je een plek aan een van de vijf tafels in Landhuis Oud Amelisweerd. Wijnen inbegrepen.

Inloop vanaf 19:00
Het programma begint om 19:30

Locatie
Landhuis Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik

 

Het International Art & Wine Tasting Event is onderdeel van het project ‘The New Social’, een samenwerking tussen IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur], Framer Framed en Hackers & Designers en met steun van het Innovatielabs programma van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam