EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

Lift Off

Gepresenteerd door HKU Fine Art

Opening vrijdag 24 juni om 15:30
On view 24.06 - 09.07
Open donderdag - zaterdag 13:00-17:00

Lift Off is een tentoonstelling gecureerd door Menno Vuister en geproduceerd door alumni van de bachelor Fine Art. Het toont werk van 22 geselecteerde alumni die afgestudeerd zijn in het jaar 2020 en 2021. Hun werk zal op vier verschillende locaties in Utrecht worden gepresenteerd van 24 juni t/m 9 juli.

De tentoonstelling Lift Off biedt een dwarsdoorsnede van artistieke perspectieven uit de eerste beroepsjaren van de HKU Fine Arts alumni 2020 en 2021 en toont het werk van 22 kunstenaars op vier locaties in de Utrechtse binnenstad. Door de rijkdom en diversiteit aan praktijken is Lift Off geen grootse tentoonstelling of retrospectief, maar bestaat het uit vier presentaties waarin de ontmoeting tussen publiek en kunstwerk centraal staat. Lift Off biedt inzicht in het werk en de praktijk van deze jonge kunstenaars en de manier waarop ze zich verhouden tot de wereld van vandaag.

Bij IMPAKT wordt hedendaagse beeldhouwkunst over vele onderwerpen en in vele vormen gepresenteerd. Omdat elk van hen een verschillende artistieke visie belichaamt, kan het werk van Maya Berkhof, Bas Oussoren, Elise van Staveren, Megan Auður en Hannah Meijer individueel worden bekeken in de tentoonstellingsruimte van IMPAKT. Net als in een oude schatkamer, worden hun sculpturale werken hier opgeslagen tijdens Lift Off, waardoor bezoekers worden uitgenodigd om de werken nauwkeurig te bekijken.

De opening is op vrijdag 24 juni dit begint om 15:30 uur in het Centraal Museum (ingang Nicolaasdwarsstraat 14, beperkte toegang), gevolgd door een rondleiding langs de verschillende locaties, eindigend met een borrel om 19:00 uur in AG (onbeperkte toegang).

Om de opening van Lift Off te vieren, werd 2021 alumni Monika Nowak uitgenodigd om een performatief stuk te maken dat plaatsvindt op alle vier de locaties van Lift Off. Op alle locaties is er gelegenheid om te blijven ontdekken en de sporen en overblijfselen van deze performance te vinden.

 

Het werk van de andere kunstenaars is te zien bij:

Centraal Museum – Utrecht Lokaal
Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht
Kiana Girigorie, Zwaantje Kurpershoek, Jacob Schwartz, Noah van Wijk.

AG
Minrebroederstraat 16, 3512 GT Utrecht
Emma van Amerongen, Attila Buonsenso, Indigo Deijmann, Boukje Kemper, Krijn Kroes, Kyra Nijskens, Marloes Roeper.

Het Refectiehuis
Nieuwegracht 205, 3512 LN, Utrecht
Eugenie Boon, Antonino de Caro, Travis Geertruida, Luke McCowan, Jochem Mestriner.

 

Grafisch ontwerp: House TMM


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam