EN

Archief

IMPAKT TV
IMPAKT TV

IMPAKT TV met LaTurbo Avedon

Over kunstenaar zijn in het Metaversum

7 december 2022
20:00 — 21:00


Locatie: Online: Planet IMPAKT
€5
Tickets

Stem op 7 december af op IMPAKT TV voor de laatste aflevering van het jaar met LaTurbo Avedon, een non-binaire kunstenaar en curator die uitsluitend optreedt als avatar in de virtuele wereld.

Avedon werd, als digitale native en intensief gebruiker, curator en kunstenaar in de digitale ruimte, geboren rond 2008-2009 (hoewel die in interviews heeft vermeld dat die zich in 1995 bewust werd van de wereld). De non-binaire figuur LaTurbo is zowel de kunstenaar als het project en belichaamt daarmee niet alleen de vervaging van de grenzen tussen de ruimten online en offline die we allemaal ervaren, maar ook die van het onderscheid tussen de kunstenaar en de kunst zelf.

Centraal in het werk van LaTurbo Avedon staan vragen naar de #vermogens en zeggenschap# van digitale wezens en lichamen, de onduidelijkheid van de grens tussen ruimtes online en offline en het belang van immateriële ervaringen. Avedon zoekt als pionier de marges van de internetculturen op om verschuivingen in de maatschappij op het spoor te komen. In deze aflevering delen we clips en beelden uit diens werk en digitale artefacten die Avedon in diens praktijk hebben geïnspireerd.

Deze uitzenging wordt gepresenteerd door Daniela Tenenbaum (assistent-curator bij IMPAKT) en Michelle Franke (hoofd PR bij IMPAKT).

 

Over IMPAKT TV
IMPAKT TV wordt elke maand live gestreamd op Planet IMPAKT. Voor elke uitzending nodigen we een kunstenaar, journalist, onderzoeker of schrijver uit om met ons te praten over de laatste ontwikkelingen en trends in de kunst, technologie en media. Daarvoor vragen we hun een video, meme, muziekstuk of ander stuk virale content te delen dat hen in hun werk heeft geïnspireerd. De redactie van IMPAKT TV bestaat uit Arjon Dunnewind (Algemeen directeur van IMPAKT), Michelle Franke (Hoofd pr van IMPAKT), Friso Wiersum (Europese Culturele Stichting, Expodium) en Rosa Wevers (Promovenda in Genderstudies aan de Universiteit Utrecht).

Lees hier meer over IMPAKT TV

 

Over Planet IMPAKT
Planet IMPAKT is ons virtuele gebouw voor online events. Per event vind je hier naast de livestream veel extra content, links en artikelen om nog dieper in de thema’s te duiken. Via de chat kun je al je vragen stellen aan de sprekers en na afloop ben je van harte welkom om in de Rooftop Zoom bar met andere bezoekers (en vaak ook sprekers) na te praten. Als de kers op de taart heb je met je online ticket ook na het event één week lang toegang tot Planet IMPAKT, de exclusieve content en kan je de uitzending terug kijken. 

Lees meer over Planet IMPAKT

 

 


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam