EN

Archief

IMPAKT TV
IMPAKT TV

IMPAKT TV met Rafaël Rozendaal

NFTs en het Internet als canvas

3 maart 2022
20:00 — 21:00


Locatie: Online: Planet IMPAKT
€ 5,-
Tickets

Kijk op 3 maart naar de eerste IMPAKT TV aflevering van het jaar met Rafaël Rozendaal. IMPAKT TV is een serie maandelijkse online-shows waarin we reflecteren op de actuele trends en het laatste nieuws in de kunst, technologie en media. Onze eerste gast in 2022 is de Nederlands-Braziliaanse internetkunstenaar Rafaël Rozendaal.

Rozendaal maakt sinds 2000 digitale kunst en is een van de eerste beeldende kunstenaars die websites als kunstobjecten verkocht. In deze IMPAKT TV uitzending praten we over zijn werk, wat hij goed (en slecht) vindt aan de huidige NFT-rage, en over hoe hij het Internet benadert als een medium en canvas.

Sinds Rafaël Rozendaal in 2021 zijn eerste, velgekleurde NFT-kunstwerk verkocht, is hij ook algemeen bekend als een sleutelfiguur binnen blockchain-kunstscene. Afgelopen zomer verkocht hij met succes duizend NFT van zijn recente Endless Nameless serie en schonk de helft van de winst aan Rhizome, een platform voor onderzoek en conservering van digitale kunst. Endless Nameless is een generatief NFT-project waarin via een algoritme afzonderlijke kunstwerken worden gemaakt – allemaal vierkanten gevuld met felgekleurde vlakken.

Rozendaal is geïnteresseerd in NFT’s als een nieuwe fase in de verspreiding en beleving van kunst. Als zodanig bieden ze zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe uitdagingen. Maar wat maakt NFT’s eigenlijk uniek als kunstmedium? In welk opzicht verschillen ze van andere digitale kunstwerken? Hoe kun je NFT’s tentoonstellen en welke invloed heeft dat op de rollen van curatoren en instellingen? En, nu NFT’s de meest lucratieve nieuwe trend op de kunstmarkt lijken te zijn, hoe veranderen ze de rol van de kunstenaar?

Het zijn maar een paar van de vragen die we met Rafaël Rozendaal gaan bespreken. Daarnaast zullen we hem vragen naar zijn eigen inspiratiebronnen: van digitale pioniers tot actuele tentoonstellingen en kunstwerken die we niet mogen missen.

IMPAKT TV wordt live gesptreamd vanaf 20:00 uur op Planet IMPAKT.

 

Over IMPAKT TV:

Elke maand nodigen we een kunstenaar, journalist, wetenschapper of schrijver uit en bespreken zijn of haar werk plus de actuele trends en het laatste nieuws in de kunst, technologie en media, niet te missen tentoonstellingen en evenementen. IMPAKT TV wordt elke eerste donderdag van de maand live gestreamd op https://planet.impakt.nl

De redactie van IMPAKT TV bestaat uit Arjon Dunnewind (Algemeen directeur van IMPAKT), Michelle Franke (Hoofd pr van IMPAKT), Friso Wiersum (Europese Culturele Stichting, Expodium) en Rosa Wevers (Promovenda in Genderstudies aan de R.U. Utrecht).
Lees hier meer over IMPAKT TV

 

Over Planet IMPAKT
Planet IMPAKT is ons virtuele gebouw voor online events. Per event vind je hier naast de livestream veel extra content, links en artikelen om nog dieper in de thema’s te duiken. Via de chat kun je al je vragen stellen aan de sprekers en na afloop ben je van harte welkom om in de Rooftop bar met andere bezoekers (en vaak ook sprekers) na te praten. Als de kers op de taart heb je met je online ticket ook na het event één week lang toegang tot Planet IMPAKT, de exclusieve content en kan je de uitzending terug kijken. Lees meer over Planet IMPAKT

 


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam