EN
Screening

The Animal Paradox

Met Manuel Saiz, Simon Dybbroe Møller, Anja Dornieden & Juan David González Monroy en Jesse McLean

3 november 2022
Locatie: Het Huis Studio 3
17:00 - 18:45
4 november 2022
Locatie: Het Huis Studio 3
13:30 - 14:45

Op donderdag 3 november wordt de screening Gevolgd door een gesprek met Simon Dybbroe Møller en Jesse McLean, gemodereerd door Alorah Harman.

Intelligentie wordt algemeen begrepen als het vermogen om kennis te verwerven en toe te passen. Eeuwenlang heeft het westerse humanistische denken het idee gepropageerd dat intelligentie een exclusief menselijk verschijnsel is en dat ‘de mens’ een autonome agens is, de maat van alle dingen. Onderzoek naar plantencommunicatie en kunstmatige neurale netwerken heeft deze zekerheid in twijfel getrokken, terwijl een nieuwe, post-humanistische benadering het inzicht heeft gebracht dat dat alle entiteiten op aarde met elkaar verbonden zijn. Als onze biologische voorgangers, gevaarlijke concurrenten en dierbare metgezellen, nemen dieren een bijzondere plaats in binnen de symbolische structuur waardoor de mens zich tot de wereld verhoudt, een structuur die diep technologisch is en tegelijk doordrenkt met emotie: we houden van ze, we haten ze, we fokken en eten ze. De films die in The Animal Paradox worden gepresenteerd gaan over de manier waarop wij naar dieren kijken, en hoe dieren naar ons kijken en naar de dingen die wij fabriceren, en onderzoeken ons hardnekkige verlangen om alles wat natuurlijk is volledig onder controle te hebben.

 

Single ticket

Wat is er nog meer te zien op deze dagen?
Bekijk de donderdag en vrijdag blokkenschema’s om de andere programma’s te bezoeken met jouw Festivalpas (5 dagen) of Dagpas (1 dag). Met deze passen kun je ook de festivaltentoonstelling The Curse of Smooth Operations bezoeken bij het IMPAKT [Centrum voor Media Cultuur] en de Steenweg 26. Lees hier meer over de verschillende festival tickets


Deel
Website by HOAX Amsterdam