EN
Screening

Under Optimisation

Met Alan Currall, Kajsa Dahlberg, Ane Hjort Guttu en The Nest Collective

3 november 2022
Locatie: Het Huis Studio 3
13:30 - 15:00
5 november 2022
Locatie: Het Huis Studio 3
17:00 - 19:00

Op zaterdag 5 november wordt de screening gevolgd door een gesprek met Kajsa Dahlberg en Ane Hjort Guttu, gemodereerd door Kristoffer Gansing.

Tijdmanagement is de sleutel tot kapitalistische productie. Toen werk als hulpbron werd verbonden aan ideeën over steeds grotere efficiëntie, brachten de handelingen van de mens op het ritme van de klok een revolutie teweeg in de fabriek van het industriële tijdperk. Maar de machine is nooit moe en biedt maximale kracht en precisie. Als gevolg daarvan hebben geautomatiseerde systemen veel menselijke arbeid overbodig gemaakt – of verdrongen. De uitbuiting van bezorgers in de bruisende e-commerce-sector van vandaag is bijvoorbeeld vergeleken met moderne slavernij. Optimaliseringsprocessen die eeuwenlang zijn toegepast om het lichaam te reguleren, dringen steeds vaker door tot gebieden van de samenleving die traditioneel niet uitsluitend in termen van economische middelen werden gedefinieerd. Het onderwijs is daar een voorbeeld van. Dit korte filmprogramma, dat van Scandinavië naar Kenia reist, combineert historische analyse, artistieke docu-fictie en satire om te reflecteren op hedendaagse arbeidsomstandigheden en waardecreatie, en op het materialistische karakter van onze digitale toekomst.

 

Single ticket

Wat is er nog meer te zien op deze dagen?
Bekijk de donderdag en zaterdag blokkenschema’s om de andere programma’s te bezoeken met jouw Festivalpas (5 dagen) of Dagpas (1 dag). Met deze passen kun je ook de festivaltentoonstelling The Curse of Smooth Operations bezoeken bij het IMPAKT [Centrum voor Media Cultuur] en de Steenweg 26. Lees hier meer over de verschillende festival tickets


Deel
Website by HOAX Amsterdam