EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

Na de groei - DISNOVATION.ORG

Een tentoonstelling over het ecologisch kapitaal van onze planeet en het dogma van de voortdurende economische groei

4 maart 2022
— 21 mei 2022
12:00 — 17:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
€5,- (regulier) / €4 (korting CJP, Upas, Student, <18)
Tickets

reserveer je tickets

👇 Scroll naar beneden voor onze rondleidingen

Hoe lang kunnen we nog door met economische groei? Wat kunnen we doen om de grootschalige afbraak van ons ecosysteem te stoppen? Welke ideologische, sociale en biofysische factoren hebben de huidige milieucrisissen bespoedigd? Van 4 maart t/m 21 mei presenteert IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] Na de groei: een solotentoonstelling van het werk van het collectief DISNOVATION.ORG.

DISNOVATION.ORG, een afkorting van ‘disobedient innovation’, is een onderzoekscollectief opgericht in Parijs in 2012. De kern wordt gevormd door Maria Roszkowska (PL), Nicolas Maigret (FR) en Baruch Gottlieb (CA). Zij houden zich bezig met de cross-overs tussen kunst, onderzoek en hacking. Het zijn provocerende kunstprojecten die ons geloof in ‘economische groei’ en ‘technologische oplossingen’ ter discussie stellen. Groei is de oorzaak, niet het antwoord op de aftakeling van ons ecosysteem. We moeten gaan nadenken over een wereld ‘na de groei’. In hun eerste Nederlandse solo-tentoonstelling staan recente werken uit hun Post Growth-serie centraal, waaronder een aantal indrukwekkende installaties, zowel bij het IMPAKT Centrum als in de openbare ruimte van Utrecht.

De tentoonstelling Na de groei nodigt ons uit om ideeën over groei en vooruitgang ter discussie te stellen. De serie nieuwe werken onderzoeken de radicale implicaties van speculatieve artistieke prototypes, zoals een economisch model gebaseerd op zonne-energie. De tentoonstelling belicht perspectieven voor een omslag weg van het overmatig gebruik van fossiele brandstoffen waarop het voortbestaan van onze samenlevingen vandaag de dag is gebaseerd.

Na de groei is een uitnodiging tot een collectief en praktisch onderzoek naar de toekomst van het leven op de planeet, de notie van groei in al zijn facetten en implicaties, en de grenzen van de technologie, van de politiek en van onze verbeelding.

Tijdens de expositie organiseert IMPAKT een publiek programma met Nederlandse kunstenaars, wetenschappers, politici en activisten die met ons nadenken over de implicaties van Na de groei. Een van deze events is de Post Growth Toolkit Spelavond. Het tactische bordspel is ontwikkeld door DISNOVATION.ORG en nodigt spelers uit om een ​​aantal sleutelbegrippen zoals zoals ‘geo-diversity’, ‘downgrading’ of ‘indigenous economics’ te verkennen en onze wereldbeelden letterlijk te herschikken in een periode van radicale verandering. Op de Spelavond zal het kaartspel de katalysator zijn voor een discussie over onze ecologische toekomst en alternatieve economische modellen.
Meer informatie over het publieke programma volgt.

Na de groei
4 maart t/m 21 mei 2022
IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur]
Lange Nieuwstraat 4, Utrecht

reserveer je tickets

Rondleidingen

Nog dieper duiken in de thema’s van Na de groei?
Iedere week organiseren we rondleidingen door de tentoonstelling!

We organiseren tours zowel in het Nederlands als in het Engels. Kijk hieronder welke taal van toepassing is op jouw tour.

Zaterdag rondleidingen
Starttijd: 14:00 uur
Tickets: €5 incl. tentoonstelling en rondleiding.

 

NIEUW: Vrijdagmiddag rondleidingen + drankje
Start het weekend bij IMPAKT met een rondleiding door onze tentoonstelling Na de groei en blijf daarna lekker na borrelen! De tentoonstelling is dan speciaal in de avonduren nog geopend.
Tickets: €7,50 incl. tentoonstelling, rondleiding en drankje.

Credits

Concept: DISNOVATION.ORG [Maria Roszkowska, Nicolas Maigret, Baruch Gottlieb] met Jerome Saint-Clair, Pauline Briand, Julien Maudet & Clemence Seurat.

Productie: IMPAKT en iMAL
Co-productie: Biennale Chroniques, UCLouvain, STRP
Met steun van: Gemeente Utrecht, Stimuleringsfonds Creative Industire, Goethe Institut, Production Intérieure Brute, ArTeC Paris, CNC – Dicréam


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam