EN

Archief

Experience
Experience

CLICKEDY.CLICK (TRACKING OF LOVE)

IMPAKT at Betweter 2023

29 september 2023
— 30 september 2023
18:30 — 01:00


Locatie: TivoliVredenburg
€17,50
Tickets
Het ontwerp van online interfaces stuurt de manier waarop gebruikers hun identiteiten en perspectieven op de wereld vormen. Clickedy.click is een provocatief  sociaal experiment, waarin kritische vragen naar voren komen over de huidige niet-transparante en niet aan toestemming gebonden manier van het vergaren van gebruiksdata. Met de op deze manier verzamelde data leggen platforms weer de fundamenten voor van de nieuwe versies van hun interfaces.

Clickedy.click is een dating platform waarop juist dit vergaren van gebruiksdata als kern voor het match-making systeem gebruikt wordt. Gebruikers kunnen zelf een mening vormen over hoeveel persoonlijkheid je eigenlijk uit de opgehaalde data zou kunnen aflezen.

Clickedy.click wordt gemaakt door het clickedy.collective (Lukas Völp, Robin van de Griend, Hennie Bulstra, Leon van Oldenborgh) en is een voorproefje van het aankomende IMPAKT Festival Our Terms, Our Conditions (van 1 tot 5 november). Het IMPAKT Festival 2023 onderzoekt hoe digitale gebruikers de controle over onze gegevens kunnen terugeisen en meer zeggenschap kunnen krijgen over de technologieën waar we zo afhankelijk van zijn.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam