EN

Archief

Game
Game

Project Stargaze

Hybride game van Roos Groothuizen en Derk Over

19 – 21 May 2023
Location: IMPAKT

Time slots (60 minutes):
Friday 19 May, 19:00
Saturday 20 May, Sold Out
Sunday 21 May, 15:00

€5 (this is the combined price for two players: one at IMPAKT and one online)
Tickets

IMPAKT presenteert Project Stargaze, een nieuwe hybride party-game van Roos Groothuizen en Derk Over. Doe mee en onderzoek hoe het menselijk lichaam zich ontwikkelt als reactie op ons toegenomen gebruik van technologie. Om het spel te spelen vorm je een team met een vriend: één van jullie is fysiek aanwezig in het IMPAKT Centrum in Utrecht, terwijl de ander online meedoet. Samen ervaren jullie het enkelvoudige hybride lichaam van de toekomst. Reserveer samen met je teamgenoot een tijdslot.

We staan aan de vooravond van een nieuwe evolutionaire stap: onze transitie naar de hybride mens. Dit nieuwe lichaam zal volledig geschikt zijn om gelijktijdig online en offline te leven. Op dit moment voelt het nog alleen wel wat vreemd om zowel fysiek als digitaal aanwezig te zijn. Voltooi de uitdagingen voor je fysieke en digitale bewustzijn in Project Stargaze en ervaar het evolutieproces dat voor ons ligt.

In dit party-game met meerdere teams ontwerp je samen de maatschappij van de toekomst. Eén speler van elk koppel is fysiek aanwezig in de ruimte, terwijl de ander online verbonden is met het spel door middel van een videogesprek. Samen vormen jullie één hybride lichaam dat de online en offline speler ‘fysiek’ met elkaar verbindt. Hoe ga je samenwerken met je partner en de andere duo’s om de uitdagingen van deze nieuwe samenleving aan te gaan?

 

Heb je een vraag over het event? Neem contact met ons op via Whatsapp +31 6 83488674 of via info@impakt.nl

 

Over de makers
Project Stargaze is ontwikkeld door Roos Groothuizen en Derk Over. Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar eigen praktijk en als onderdeel van het kunstcollectief Telemagic onderzoekt ze menselijke en niet-menselijke aspecten van onzichtbare algoritmen, informatiefilters en oneerlijke verdeling. Over produceert culturele projecten op het snijvlak van queer identiteit, de fantasy-subcultuur en gaming. Over richtte het Utrechtse theater- en gamecollectief Queer Arcana op en doceert aan de bacheloropleiding Games & Interaction van de HKU.

Ondersteuning voor getalenteerde Utrechtse makers
In 2022 gaf IMPAKT opdracht voor twee hybride kunstwerken van Utrechtse kunstenaars. Project Stargaze is een van de twee geselecteerde kunstwerken. Het tweede project, The Great Idle van Benjamin Pompe, wordt op 31 mei gepresenteerd. Lees meer over The Great Idle hierDe opdrachten zijn gefinancierd door de provincie Utrecht via de Presentatieregeling Talentvolle Makers; Project Stargaze is medegefinancierd door Werktank, Leuven (België).

Deze opdrachten maken ook deel uit van het onderzoeksproject The New Social, een samenwerkingsverband van IMPAKT, Framer Framed en Hackers & Designers, dat wordt ondersteund door het Innovation Labs-programma van Creative Industries Fund NL; en het tweejarige onderzoeksproject Going Hybrid, dat verschillende aspecten van de voortgaande ‘hybriditeitsevolutie’ onderzoekt. De partners van Going Hybrid zijn Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, MU Eindhoven, The Hmm, Hackers & Designers, Willem de Kooning Academie, Framer Framed, Varia en IMPAKT.
Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam