EN

Archief

Performance
Performance

Performance Art Goss

Window of Opportunity op de tentoonstelling Out of Office

23 maart 2023
20:00 — 21:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
€5,- (regulier) / €4 (korting CJP, Upas, Student, <18)
Tickets

Op donderdag 23 maart nodigen we je uit voor de tweede performance van Art Goss als onderdeel van de tentoonstelling Out of Office (te zien t/m 10 april 2023). WINDOW OF OPPORTUNITY is een textielwerk en performance dat Art Goss in de loop van de tentoonstelling maakt.

In de performance stelt Art Goss haar kunstenaars-cv voor als een projectie van de toekomst, terwijl ze er niet in slaagt de eerste taak op die cv te volbrengen. In de greep van haar speculatieve doelen en targets probeert ze een tapijt in de tentoonstellingsruimte af te krijgen. Maar ze wordt daarbij tegengewerkt door een reeks absurde verstoringen die typerend zijn voor het hedendaagse leven als kunstenaar. In een professioneel klimaat waarin het onmogelijk is om plannen te maken voor de verre toekomst, probeert Art Goss het concept van het cv uit te dagen. Ze ziet het cv als een tool die valse noties van individuele agency en gelijke vertegenwoordiging reproduceert, wanneer het gaat om toegang tot of opereren binnen de kunstmarkt.

WINDOW OF OPPORTUNITY is het tweede hoofdstuk van Art Goss’ uitgebreide onderzoek naar het cv. Het eerste hoofdstuk, CURRICULUM VETO, had de vorm van een tentoonstelling en een performance. Het behandelde de vele vormen van ‘verspild’ werk – de activiteiten die vaak worden weggelaten uit een standaard cv – en vertelde de verhalen achter werkonderbrekingen, werkboycots, werkweigering en zorgtaken.

Het eerste deel van de performance WINDOW OF OPPORTUNITY zal plaatsvinden tijdens de opening van Out of Office op 10 februari.

Lees meer over Out of Office


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam