EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

Don't Be Evil

Digital Deception and Creative Disruption

Dit jaar heeft het IMPAKT Festival twee tentoonstellingen. Ze zijn beide te zien tot 7 januari 2024 in IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] (Lange Nieuwstraat 4).

1 november 2023 – 7 januari 2024
woensdag – zondag, 12:00 – 18:00
€7,50 (€6 met korting)
Tickets geven toegang tot beide tentoonstellingen
Tickets

Don’t Be Evil was het motto van Google van 2004 tot 2015, en het is een zin die Google (Alphabet) nog steeds gebruikt in de gedragscode van hun bedrijf: “Don’t Be Evil. Googlers generally apply those words to how we serve our users. But Don’t Be Evil is much more than that… The Google Code of Conduct is one of the ways we put Don’t Be Evil into practice.” Tussen 21 april en 4 mei 2018 verwijderde Google het motto uit het voorwoord van hun gedragscode, maar ze lieten een vermelding staan in de laatste regel: “And remember… Don’t Be Evil, and if you see something that you think isn’t right – speak up!” 

Don’t Be Evil, de hoofdtentoonstelling van het IMPAKT Festival 2023 presenteert werk van gerenommeerde en opkomende internationale kunstenaars. De tentoonstelling omvat ook werken en projecten die geproduceerd zijn in residency’s die werden ondersteund door het European Media Art Platform, een programma waar IMPAKT aan deelneemt.

De speelse, speculatieve en subversieve werken in deze tentoonstelling gaan in op de belangrijkste kwesties die invloed hebben op onze digitale rechten en agency: surveillance, data-extractie, Big Tech-strategieën, de uitvergroting van menselijke vooroordelen en onze toekomst met kunstmatige intelligentie (AI). De werken vallen op vanwege hun inspirerende of provocerende inhoud en de manier waarop ze humor en verrassing gebruiken. Ze zorgen voor bewustwording en informeren ons over wat er op het spel staat in een steeds sneller digitaliserende wereld.

NB: alle werken van Don’t Be Evil staan tentoongesteld in de expositieruimte op de begane grond.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam