EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

RECLAIMING DIGITAL AGENCY

CODE exhibition

Dit jaar heeft het IMPAKT Festival twee tentoonstellingen. Ze zijn beide te zien tot 7 januari 2024 in IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] (Lange Nieuwstraat 4).

1 november 2023 – 7 januari 2024
Woensdag – Zondag, 12:00 – 18:00
€7,50 (€6 met korting)
Tickets geven toegang tot beide tentoonstellingen
Tickets

Het IMPAKT Festival 2023: Our Terms, Our Conditions is een vervolg op het onderzoek dat we drie jaar geleden zijn begonnen met de eerste editie van CODE: Reclaiming Digital Agency. CODE staat voor een ethische code die we aan de orde willen stellen: ethische en wettelijke normen waaraan overheden en technologiebedrijven zich moeten houden.

CODE is een jaarlijks, zes maanden durend co-creatieproject dat kunstenaars en niet-kunstenaars uit België, Duitsland, Nederland en andere landen samenbrengt. CODE ondersteunt hen gedurende het hele project in een proces van gezamenlijke inspiratie, ontwikkeling en productie. Onze partners zijn Werktank (BE), PrivacySalon (BE), School of Machines (DE) en transmediale (DE). Samen hebben we meer dan 70 deelnemers ondersteund, die in kleine groepen werkten. Ze produceerden meer dan 15 kunstwerken, installaties, performances, plug-ins, interventies en andere projecten. De CODE-tentoonstelling op het IMPAKT Festival 2023 presenteert een selectie van werken uit de eerste drie jaar van de CODE-projecten.

NB: Helaas hebben wij de tentoonstelling Reclaiming Digital Agency moeten verplaatsen, omdat er onlangs asbest is aangetroffen in de oorspronkelijke locatie Fotodok/Casco. De werken staan nu tentoongesteld in IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur]. Twee van de werken uit Reclaiming Digital Agency zijn te zien in de expositieruimte op de begane grond, in de Don’t Be Evil tentoonstelling. De overige werken van Reclaiming Digital agency zijn te zien in de gang op de eerste verdieping. Sommige werken worden in een aangepaste vorm gepresenteerd.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam