EN

Archief

Performance
Performance

BE MY GUEST!

What happens when species meet?

23 maart 2024
Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
14:00 - 15:00
19:00 - 20:00
Tickets

Eten speelt een cruciale rol in onze levens, of je nu eet om te leven of leeft om te eten. Dit geldt niet alleen vanuit een gezondheidsperspectief, maar ook vanuit een sociaal oogpunt. Het delen van eten is een van de oudste sociale rituelen die de mensheid kent. Hoe heeft de groeiende rol van technologie invloed op de manier waarop we omgaan met voedsel, en daarmee ook met elkaar? Een bekend gezegde onder chef-koks is ‘eten met je ogen,’ wat duidt op de waarde die mensen hechten aan de manier waarop een gerecht gepresenteerd wordt. Deze focus op het visuele aspect van voedsel wordt versterkt door social media, waar we foto’s van esthetische gerechten delen om de aandacht van onze volgers te trekken, in plaats van onze geliefden een hapje te laten proeven. Hoe kunnen we samenwerken met technologie om het sociale en verbindende aspect van eten terug te winnen?  

Be My Guest! verkent de ruimtelijke, culturele en sociale verbanden tussen design, nieuwe media technologieën en AI, aan de hand van misschien wel het meest ouderwetse ritueel uit ons dagelijks leven: dineren met vrienden. De gastheer van dit diner? Dat is AI. Op deze manier creëert Be My Guest! ruimte voor discussies over de groeiende sociaal-culturele rol van AI-modellen en de manier waarop deze als een nieuw soort sociaal wezen naadloos lijken te integreren in dagelijkse situaties.

Wat gebeurt er wanneer AI de gastheer is, verantwoordelijk voor de ruimtelijke ervaring en het menu? Schuif op 23 maart om 14:00 of 19:00 bij ons aan, en ontdek het!

Tickets
Voor dit event zijn twee type tickets beschikbaar: table spot (€15) en spectator (€10).

Met een table spot word je onderdeel van de mixed reality-performance: een plekje aan tafel, een VR-bril, het volledige menu en de ruimtelijke ervaring ontworpen door AI. Als spectator ervaar je de performance van een afstand, bekijk je de virtual reality-wereld op een scherm, en geniet je van de gerechten in de vorm van een proefmenu. Beide tickets zijn dus inclusief eten.

De gerechten voor deze performance worden klaargemaakt door Nico Pasta.

Let op: ook met een ticket voor de tentoonstelling kun je deze performance zien, maar dit is exclusief eten.
 

 


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam