EN
Tentoonstelling
Tentoonstelling

In Touch

How to Connect in the Age of Digital Humanity?

22 maart 2024
— 19 mei 2024
12:00 — 18:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00
Op 22 maart word de tentoonstelling feestelijk geopend van 18:00 t/m 20:00.

Ticketprijzen:
€5,- (Regular) of €4,- (Discount CJP, Upas, Student, <18)
Tickets

Met de komst van smartphones en social media werd het makkelijker om met elkaar in verbinding te blijven, althans, dat werd ons beloofd. Van nauwe familie tot verre kennissen en vreemden, iedereen is binnen handbereik. Toch voelen we ons in toenemende mate eenzaam. Van 22 maart tot en met 19 mei 2024 presenteert IMPAKT In Touch: een tentoonstelling over technologie als het middelpunt van onze relaties met elkaar, onszelf, en de wereld om ons heen.

Ruim een eeuw geleden luidde de komst van radio en televisie een nieuw tijdperk in, waarin onze dagelijkse bezigheden ruimte moesten maken voor technologische verbindingen. Sindsdien wordt die almaar groeiende ruimte ten volste benut: we kijken binnen in andermans leven via social media, onderhouden ons mentale en fysieke welzijn met verschillende apps, en zijn afhankelijk van onze telefoon om ons een weg te banen in bekende en onbekende omgevingen. Onze aandacht is verlegd, losgekoppeld van onze omgeving en getransporteerd naar een wereld achter het scherm. 

Nu onze verbinding met andere wezens met name ontstaat en plaatsvindt via technologische apparaten, is het hoog tijd dat we onze relatie met technologie onder de loep nemen en verkennen hoe deze relatie onze zoektocht naar verbinding transformeert. Aan de hand van speelse en immersieve werken reflecteren de kunstenaars van In Touch op de manieren waarop technologie ons ondersteunt en in de weg zit in het vormen van connecties. Schuif aan bij een diner gehost door AI, ontdek wat het sociale gedrag van mensen gemeen heeft met planten en insecten, en verzet jezelf tegen gender biases door met een feministische chatbot te praten. 

Deze tentoonstelling besteedt speciale aandacht aan werken en projecten ondersteund door EMAP (European Media Art Platform) met een focus op Digitale en Media Kunst, Bio Kunst en Robotische Kunst.

Met werken van: Studio Above&Below, Nadja Verena Marcin, Paula Nishijima, Me AndOther Me (Anna Pompermaier & Cenk Güzelis), en T(N)C

Curator: Daniela Tenenbaum

Met steun van: Gemeente Utrecht, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds en het Creative Europe Culture Programme van de Europese Unie. 

 

Publiek Programma

OPENING
Graag nodigen we je uit voor de feestelijke opening van In Touch op:

vrijdag 22 maart
18:00 – 20:00 uur
IMPAKT (Lange Nieuwstraat 4, Utrecht)

Tijdens deze opening zal kunstenaarsduo Me AndOther Me vertellen over hun kunstenaarspraktijk en hun mixed-reality performance Be My Guest!, welke een dag na de opening bij IMPAKT zal plaatsvinden (meer info hieronder).

Wil je bij de opening op 22 maart zijn? Meld je hieronder aan!

RSVP

 

EVENT: BE MY GUEST!
What happens “when species meet”?

zaterdag 23 maart
14:00 & 19:00
IMPAKT (Lange Nieuwstraat 4, Utrecht)

Be My Guest! verkent de ruimtelijke, culturele en sociale verbanden tussen design, nieuwe media technologieën en AI, aan de hand van misschien wel het meest ouderwetse ritueel uit ons dagelijks leven: dineren met vrienden. Wat gebeurt er met onze ervaring wanneer AI de gastheer is, verantwoordelijk voor de ruimtelijke ervaring en het menu? Schuif op 23 maart om 14:00 of 19:00 bij ons aan, en ontdek het! 

Ticketprijzen variëren van €15 (incl. eten) voor een exclusief plekje aan tafel, tot €10 (incl. eten) om aanwezig te zijn als toeschouwer, of €5 (excl. eten) voor een standaardticket tot de tentoonstelling en de performance .

TICKETS

 


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam