EN
Tentoonstelling
Tentoonstelling

In Touch

How to Connect in the Age of Digital Humanity?

22 maart 2024
— 16 juni 2024
12:00 — 18:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00

Ticketprijzen:
€5,- (Regular) of €4,- (Discount CJP, Upas, Student, <18)
Tickets

Met de komst van smartphones en social media zou het makkelijker worden om met elkaar in verbinding te blijven, althans, dat werd ons beloofd. Van nauwe familie tot verre kennissen en vreemden, iedereen is binnen handbereik. Maar toch voelen we ons in toenemende mate eenzaam. Van 22 maart tot en met 16 juni 2024 presenteert IMPAKT In Touch: een tentoonstelling over technologie als het middelpunt van onze relaties met elkaar, onszelf, en de wereld om ons heen.

Ruim een eeuw geleden luidde de komst van radio en televisie een nieuw tijdperk in, waarin onze dagelijkse bezigheden ruimte moesten maken voor technologische verbindingen. Sindsdien wordt die almaar groeiende ruimte ten volste benut: we kijken binnen in andermans leven via social media, onderhouden ons mentale en fysieke welzijn met verschillende apps, en zijn afhankelijk van onze telefoon om ons een weg te banen in bekende en onbekende omgevingen. Onze aandacht is verlegd, losgekoppeld van onze omgeving en getransporteerd naar een wereld achter het scherm. 

Nu onze verbinding met andere wezens met name ontstaat en plaatsvindt via technologische apparaten, is het hoog tijd dat we onze relatie met technologie onder de loep nemen en verkennen hoe deze relatie onze zoektocht naar verbinding transformeert. Aan de hand van speelse en immersieve werken reflecteren de kunstenaars van In Touch op de manieren waarop technologie ons ondersteunt en in de weg zit in het vormen van connecties. Schuif aan bij een diner gehost door AI, ontdek wat het sociale gedrag van mensen gemeen heeft met planten en insecten, en verzet jezelf tegen gender biases door met een feministische chatbot te praten. 

Deze tentoonstelling besteedt speciale aandacht aan werken en projecten ondersteund door EMAP (European Media Art Platform) met een focus op Digitale en Media Kunst, Bio Kunst en Robotische Kunst.

Met werken van: Studio Above&Below, Nadja Verena Marcin, Paula Nishijima, Me AndOther Me (Anna Pompermaier & Cenk Güzelis), en T(N)C

Curator: Daniela Tenenbaum

Met steun van: Gemeente Utrecht, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds en het Creative Europe Culture Programme van de Europese Unie. 

 

Publiek Programma

BE MY GUEST!
Mixed reality dinner 

Zaterdag 1 juni door Me AndOther Me 
14:00 – 15:00 & 19:00 – 20:00 

Zaterdag 23 maart door Me AndOther Me 
14:00 – 15:00 & 19:00 – 20:00

Wat gebeurt er wanneer AI de gastheer is, verantwoordelijk voor de ruimtelijke ervaring en het menu? Schuif bij ons aan, en ontdek het!

Gedurende de performance de tentoonstelling heeft de tentoonstelling een andere opzet en dit kan invloed hebben op je bezoek. 

 

TOUCH BASE: A TOUR & TALK
In Touch exhibition tours

Zaterdag 6 april met Birgit Hasenack 
12:00 – 13:00

Vrijdag 10 mei met Christl de Kloe 
16:00 – 17:00

Als onderdeel van In Touch organiseert IMPAKT een reeks speciale rondleidingen om dieper in te gaan op het thema van de tentoonstelling. Tijdens deze rondleidingen gaat curator Daniela Tenenbaum in gesprek met interessante mensen uit verschillende disciplines over huidhonger, verbinding door huid-op-huidcontact, en sensuele aanraking.

Tickets

 

TANTRIC TECH: YOGA SESSION
A tantric exploration of technology with Sieta van Horck

Zaterdag 13 april 
11:00 – 12:30 

Je gaat ermee naar bed en staat ermee op: je telefoon – een heilig object dat ons en ons leven verbindt met de rest van de wereld. Maar, sta je wel genoeg stil bij je relatie met dit innovatieve wonder? In het kader van onze huidige tentoonstelling In Touch presenteren we Tantric Tech: een tantrische yogasessie om onze relatie met deze technologische partner een boost te geven! In deze workshop begeleidt Sieta van Horck – een multidisciplinaire kunstenaar en yogi – ons door een verkennende transformatie van onze relatie met technologie. Hoe kunnen we anders omgaan met onze apparaten?

Tickets


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Event archief

Website by HOAX Amsterdam