EN
Tour
Tour

Touch base: a tour & talk

In Touch rondleidingen

10 mei 2024
16:00 — 17:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
Tickets

Als onderdeel van In Touch organiseert IMPAKT een reeks speciale rondleidingen om dieper in te gaan op het thema van de tentoonstelling. Tijdens deze rondleidingen gaat curator Daniela Tenenbaum in gesprek met interessante mensen uit verschillende disciplines over huidhonger, verbinding door huid-op-huidcontact, en sensuele aanraking.

10 MEI — 16:00
TOUCH BASE: EEN RONDLEIDING EN GESPREK MET CHRISTL DE KLOE
Nu technologie steeds dominanter aanwezig is in ons leven, zijn er nog maar weinig gebieden waar technologie zich niet mee bemoeit. De seks-tech industrie is in opkomst, met slimme vibrators met sensoren en mobiele apps die de orgasmes van de gebruiker visualiseren. “Gebruik hem zoals elke andere vibrator,” instrueert het bedrijf je, “en bekijk vervolgens je genot-data op je telefoon. Zo begin je te begrijpen hoe je lichaam reageert – en hoe je elk orgasme bevredigender en aangenamer kunt maken.”

Christl de Kloe, onderzoeker aan de Universiteit van Linköping op het gebied van seksmedia en seksculturen, zal ons meer vertellen over de nauwe band tussen seks en technologie, en met ons verkennen waarom we een app nodig zouden hebben om ons te vertellen hoe we van seks kunnen genieten.

TICKETS

 

Vorige guided tours:

6 APRIL — 12:00
TOUCH BASE: EEN RONDLEIDING EN GESPREK MET BIRGIT HASENACK
Onderzoek uit 2010 toonde al aan dat tijdens een telefoongesprek met je moeder evenveel oxytocine in je hersenen vrijkomt als wanneer je haar knuffelt. Betekent dit dat onze veronderstelling dat face-to-face communicatie de beste vorm van communicatie is, niet klopt? Als we dezelfde voordelen halen uit het horen van iemands stem, wat betekent dat dan voor onze behoefte aan fysieke aanraking?

Samen met Birgit Hasenack, onderzoeker binnen het departement Experimentele Psychologie aan de Universiteit Utrecht, bespreken we de oorzaken en gevolgen ‘huidhonger’, oftewel een gebrek aan aanraking. Sociale aanraking is essentieel voor ons welzijn, dus wat gebeurt er als we niet genoeg worden aangeraakt? Heeft gebrek aan aanraking invloed op onze perceptie van sociale aanraking? En, heeft het zien van aanraking hetzelfde positieve effect als het ontvangen van aanraking?

TICKETS

 

Let op: deze rondleidingen zijn in het Engels.

Image credits: Frame from the Eye and the Ear, 1945, Franciszka and Stefan Themerson. Tate. © Estate of Franciszka Themerson and Stefan Themerson.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam