EN

Archief

Conversation

Douglas Rushkoff in conversation with Julia Watson

Lo-TEK Design by Radical Indigenism

28 oktober 2020
20:00 — 21:00


Locatie: Online hoofdprogramma
Tickets

Conversation //

Luister naar de podcast op Spotify

Douglas Rushkoff is door MIT uitgeroepen tot een van de “tien meest invloedrijke intellectuelen ter wereld”. Zijn werk onderzoekt wat menselijkheid vandaag de dag inhoudt in een wereld vol sociale media, algoritmes en robots. Voor het IMPAKT Festival gaat hij in gesprek met antropoloog, milieuactivist en landschapsontwerper Julia Watson over haar nieuwe boek LO-TEK: Design by Radical Indigenism, dat ons op een andere manier naar technologie laat kijken.

Waar high-tech digitale technologieën ons vervreemden van elkaar en van onze omgeving, gaat de Traditionele Ecologische Kennis (TEK) van inheemse gemeenschappen juist over een symbiotische relatie met de natuur. Deze gemeenschappen worden het hardst worden getroffen door de klimaatverandering. In tijdens van crisis kan hun kennis ons echter leren beter omgaan met de extreme situaties. We hebben zoveel mogelijk diversiteit in innovatie nodig om nieuwe klimaatbestendige infrastructuren te creëren. Wat kunnen we leren van de millennia-oude kennis? Welke oplossingen kunnen we hierin vinden om de klimaatcrisis te overleven? Hoe creëren we ruimte voor natuurlijke systemen in een wereld  gedomineerd door digitale technologie en kapitalisme? 

Deze serie bestaat uit twee gesprekken tussen Rushkoff en bijzondere gasten over actuele onderwerpen. Mis ook niet het gesprek met Sonia Shah over migratie en de klimaatcrisis.

 

Het gesprek met Julia Watson wordt mede mogelijk gemaakt door Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken 


Deel