EN

Archief

Keynote

Night of the Non-Humans

1 november 2019
20:00 — 22:45


Locatie: Het Huis Theatre Hall
Tickets

Keynote: Kathy High
In haar onderzoek naar de dierenwereld en in projecten zoals Embracing Animal en Rat Laughter, verkent High het bewustzijn, de emotie en empathie van dieren. Haar meest recente
project Gut Love: You Are My Future belicht de complexe relatie tussen de darmflora, het lichaam en fecale transplantatie. In haar laboratorium-als- kunstenaarsatelier komen levenscyclus, genetica en therapeutische praktijken samen.

 

Performance: Astroecology door Johannes Heldén
In de narratieve stroom van dit werk, lopen persoonlijke ervaringen, zoals de dood van een ouder, door wetenschappelijke theorieën over ons bestaan en onze toekomst heen: de wetenschap van de ruimtevaart, AI, terraforming; met een zachte nadruk op wat we deze planeet aandoen—het jagen op diersoorten tot uitsterven aan toe, klimaatverandering, ontbossing en meer.

Panel: Delete, Reset and Reboot
De performers en sprekers van vandaag, High, Heldén en Moll, en andere gasten presenteren kritische perspectieven op Uitsterving, Wederopstanding en Onsterfelijkheid—onderwerpen die verbeeld worden door kunstenaars, schrijvers en theoretici werkzaam op het gebied van kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, biologie en postbiologie.


Deel