EN

Archief

Panel Discussie

Utrecht International Sustainability Game Jam Showcase

29 oktober 2020
13:15 — 14:15


Locatie: Online hoofdprogramma
€5,-
Tickets

Showcase //

Het IMPAKT Festival nodigt de organisatoren en makers van de Sustainability Game Jam uit om hun ervaringen van de afgelopen drie jaar game-jamming met het publiek te delen en hun meest succesvolle projecten te presenteren.

De laatste jaren kunnen meer en meer mensen zelf games maken. Met deze democratisering van games, gaan steeds meer mensen kritisch nadenken over de regels en impact van games en hoe ze games kunnen tweaken voor maatschappelijke verandering. De Utrechtse International Sustainability Game Jam bestaat nu drie jaar. Hier krijgen jonge makers de mogelijkheid om te experimenteren en zo de aandacht van het publiek te trekken op wat er gaande is in onze wereld, nieuwe manieren te vinden om met de crisis om te gaan, en om hun concept voor een duurzame samenleving te presenteren.

In maart kwamen studenten van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht samen in multidisciplinaire teams om kwesties rondom klimaatverandering aan de kaak te stellen. Na een periode van intensief ontwerpen en testen, werden de projecten in een wedstrijd gepresenteerd en online gezet voor het publiek. Voor het festival laten zij zien wat de uitkomsten waren.


Deel
Website by HOAX Amsterdam