EN

Archief

IMPAKT CLUB NIGHTS: SOFT MACHINES #1

30 oktober 2014
22:00 — 00:30


Locatie: Theater Kikker
10,00 (Discount 9,00)

CLUB NIGHT #1

Tijdens de Club Nights verandert Theater Kikker in een overweldigende audiovisuele omgeving. Toonaangevende internationale DJ’s werken samen met de beste VJ’s en kunstenaars van Europa om invulling te geven aan het thema van de geoptimaliseerde mens en kunstmatige empathie, door middel van live gemanipuleerde Hollywoodbeelden van kunstmatige intelligentie, glitch-art en motion graphics die speciaal voor de optredens zijn ontwikkeld.

Nguzunguzu

In William Gibsons cyberpunkklassieker Neuromancer nestelt de almachtige kunstmatige intelligentie zich in een geluidsinstallatie van een ruimtestation dat wordt bestuurd door vogelvrij verklaarde rastafari’s. De ritmes die hieruit voortkomen zijn zo onweerstaanbaar dat ze visioenen van Babylon oproepen. Aan deze kant van de Singularity zijn de rauwe digitale excursies van Nguzunguzu misschien wel de beste benaderingen van de sfeer van Gibsons akoestische extase. Voor hun energieke dancemuziek put Nguzunguzu uit de collectieve geheugenbanken van dub, island sounds en West Coast R&B. Live visuals: Pinar&Viola — Pinar&Viola verkennen digitale folklore via radicale decadentie en produceren zo een fantastische achtergrond van uitzinnige popcultuur.

Live visuals: Pinar&Viola

Pinar&Viola verkennen digitale folklore via radicale decadentie en produceren zo een fantastische achtergrond van uitzinnige popcultuur.

DJ Sliink

DJ Sliink laat een eigenzinnige mix van Jersey/Philly/Baltimore club horen, met agressieve uptempo ritmes en rustgevende pop- en R&B-samples. Zijn DJ-sets beslaan het hele spectrum van dubstep, moombahton, Jersey/Philly/Baltimore club, house, rap, hiphop, trap en reggae.

Live visuals: Pussykrew

Thema’s uit de klassieke beeldhouwkunst en de wereld van game design met een sausje van digitale animatie. De grenzen tussen het kunstmatige en het natuurlijke, het virtuele en het fysieke vervagen.

Gratis afterparty met Wildgroei , in Ekko (Bemuurde Weerd Westzijde 3, Utrecht)

Featuring DJ Sliink from 1.30 – 3.00

De Bruce Sterling Key Note en College Tour, de presentaties van Francois Pachet en Marco Marchini en de Impakt Club Nights zijn onderdeel van het Residenties in Utrecht programma.

Utrecht Muziek lanceert, samen met podia en festivals in de stad, een nieuwe initiatief: Residenties in Utrecht. Hotshots uit de wereld van muziek, film, schrijvende en beeldende kunst komen speciaal naar Utrecht om hun visie en ervaring met de stad te delen. Met workshops, masterclasses en optredens haken de aansprekende, vaak internationale artiesten aan bij lokale podia, festivals en kunstvakopleidingen. Hun ingevlogen visie, kennis en ervaring tilt jong talent naar een hoger plan en zet aan tot nieuwe ideeën. De gasten van de Residenties in Utrecht brengen ontmoeting, inspiratie en verdieping naar de stad. www.utrechtmuziek.nl/residenties


Deel