EN

Archief

Keynote

Opening IMPAKT Festival 2023

Met Chelsea Manning en Directeur Generaal Digitalisering Ron Roozendaal

1 november 2023
20:00 — 22:00


Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
(inloop vanaf 19:15)
Tickets

Het IMPAKT Festival 2023 zal op 1 november geopend worden in de Stadsschouwburg Utrecht door activist en technoloog Chelsea Manning en Ron Roozendaal, Plaatsvervangend directeur-generaal Digitalisering, Ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Chelsea Manning zal ingaan op de sociale, technologische en economische gevolgen van kunstmatige intelligentie en op de praktische toepassingen van machine learning. Ze is een uitgesproken voorstander van transparantie van de overheid en van queer en transgender rechten. Na haar presentatie is er een interview en een Q&A. De lezing van Manning is georganiseerd i.s.m. PublicSpaces.

In een korte speech en het daaropvolgende interview zal Directeur Generaal Digitalisering Roozendaal ingaan op zijn visie op de manier waarop overheden kunnen bijdragen aan de verbetering van onze digitale rechten en hoe overheden zelf om moeten gaan met nieuwe technologieën. Hierna zullen de gastcuratoren van het IMPAKT Festival en een aantal kunstenaars en sprekers vertellen over hun werk. 

Het centrale uitgangspunt van het IMPAKT Festival 2023 is dat we kunstenaars, politici, wetenschappers, activisten en beleidsmakers moeten samenbrengen om de discussie te voeren over de manier waarop we onze digitale rechten kunnen verbeteren en hoe de politiek hier met betere wetgeving aan kan bijdragen. We zijn daarom dan ook bijzonder blij dat Chelsea Manning en Ron Roozendaal op de openingsavond het startschot zullen geven voor deze dialoog. 

Toegangskaarten voor de opening zijn hier verkrijgbaar  

Het programma in de Stadsschouwburg is het tweede deel van het openingsprogramma van het IMPAKT Festival 2023. Het eerste deel van het openingsprogramma bestaat i de opening van de twee festival tentoonstellingen door Eva Oosters, wethouder Cultuur van de Gemeente Utrecht.

Lees meer over de tentoonstellingen


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Website by HOAX Amsterdam