EN
Part of Modern Love

Guilty Landscapes / episode IV

Dries Verhoeven

(Netherlands)
2016 – Video installation, duration ca. 8 minutes

Dries Verhoeven bespeelt met zijn werk het grensgebied tussen theater en beeldende kunst. Hij zet graag de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, kunst en de alledaagse werkelijkheid op scherp. In de immersieve video-installatie Guilty Landscapes / episode IV onderzoekt Verhoeven de relatie tussen een Aziatische online sekswerker en zijn toeschouwer.

Door steeds sneller en betrouwbaarder internet kan de westerse behoefte aan online intimiteit worden gekapitaliseerd door mannen en vrouwen op de Filippijnen, in Sri Lanka en Thailand. Veel sekswerkers in toeristische gebieden maken de overstap naar webcamseks; na andere industrieën wordt nu ook deze behoeftebevrediging uitbesteed aan de global south. Daarmee stromen ook potentieel bedenkelijke praktijken de westerse laptops binnen. Lukt het om ons op een gelijkwaardige manier tot deze mannen en vrouwen te verhouden, of weerhoudt onze veronderstelde machtspositie ons daarvan?  

De video-installatie Guilty Landscapes / episode IV is van 3 – 7 november te zien in het Centraal Museum en is bedoeld voor een bezoeker per keer.

 

Foto: Ohm Phanpiroj


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam