EN

Archief

Panel Discussie

The Anonymity Dilemma 2: Information Warfare

Curated by Emily Hsiang Yun Huang

3 november 2023
12:00 — 13:15


Locatie: Het Huis Main Stage
Tickets

Laten we de voor- en nadelen van online anonimiteit onderzoeken. Als we een veilige online ruimte willen voor open, kritische discussies en politiek activisme, moeten we anoniem kunnen zijn. Maar anonimiteit is een tweesnijdend zwaard: digitale platforms die anonimiteit mogelijk maken, kunnen ook pestgedrag, uitbuiting en de verspreiding van desinformatie in de hand werken. In de twee paneldiscussies in dit programma onderwerpen we de waarde van online anonimiteit aan een herevaluatie

Deelnemers: Puma Shen (TW), Kris Petrasova (RU), Hind Dekker-Abdulaziz (NL/IQ)
Gemodereerd door: Marc Tuters (USA)

In deze discussie gebruiken we de lenzen van platformoverschrijdende analyse, politiek activisme en beleidsvorming om inzichten te bieden in informatieoorlogvoering. Panellid Puma Shen (National Taipei University) is een onderzoeker gespecialiseerd in modellen van desinformatiepatronen, met een focus op Zuidoost-Azië en Chinese informatieoperaties in Taiwan en de VS. Kris Petrasova (Free Russia NL) zal haar kennis delen over informatieoorlog tussen Rusland en Oekraïne, zoals verschillende propagandastrategieën en toenemende surveillance in journalistiek en activisme. Hind Dekker-Abdulaziz, Tweede Kamerlid voor D66, zal waardevolle perspectieven bieden op de regelgeving en beleidsontwikkeling met betrekking tot digitale platforms en uitdagingen op het gebied van desinformatie. Onderzoeker Marc Tuters (Universiteit van Amsterdam) zal het event modereren en inzichten bieden over post-truth narratieven, samenzweringen en genetwerkte participatie in Europa en de VS. De discussie zal gaan over de rol van cyberlegers, internettrollen en anonimiteit in informatieoorlogvoering, maar ook over de ethische dilemma’s rond platformregulering die het conflict weerspiegelen tussen vrijheid van meningsuiting en de noodzaak om desinformatie aan te pakken. 

TICKET Voor dit programma

Wat is er nog meer op vrijdag?

Bekijk de timetable om meer programma’s te bekijken met jouw Festival Pass (5-days) of Day Pass (1-day). Met de pas kun je ook de festival tentoonstelling: Our Terms, Our Conditions bij het IMPAKT [Centre for Media Culture] of Fotodok/Casco bekijken.

Friday day pass 5-day festival pass

Voor meer informatie over de verschillende festival passen klik hier


Deel
Website by HOAX Amsterdam