EN

Archief

Performance

PROMPT BATTLE

Werk samen met AI en win de IMPAKT 2023 Prompt Battle

4 november 2023
21:45 — 23:00


Locatie: Het Huis Main Stage
Tickets

Heb jij het in je om een prompt engineer te worden? De Prompt Battle is gebaseerd op het Rap Battle-format en is een spelshow waarin deelnemers het tegen elkaar opnemen door middel van performatief gebruik van taal. Ze gebruiken AI text-to-image-tools om complexe beelden te genereren, schijnbaar uit het niets, door zogenaamde prompts in te typen. Het publiek bepaalt vervolgens wie de meest verrassende, verontrustende of mooie beelden heeft gemaakt en wie er met de prestigieuze titel Prompt Battle Winner aan de haal gaat. 

De snelle technologische ontwikkeling op het gebied van AI-gegenereerde content, die in 2022 begon, heeft een aantal fundamentele vragen opgeroepen. Voor kunstenaars en ontwerpers is de eerste vraag of het echt mogelijk is om creativiteit te automatiseren, en of prompt engineering echt de belangrijke, toekomstbestendige technologie is die sommigen denken dat ze is. Voorbij de hype brengt AI ook verstrekkende uitdagingen en tegenstrijdigheden op het gebied van ethiek, economie, auteursrecht en esthetiek met zich mee. De Prompt Battle gebruikt het format van een spelshow om deze kwesties op een speelse manier aan te kaarten, door de deelnemers en het publiek te confronteren met prompt engineering-opdrachten die zijn toegesneden op de omstandigheden tijdens het evenement. 

Heb je ervaring met het gebruik van AI-prompts? Wil je meedoen aan de Prompt Battle?
Schrijf je dan in via festival@impakt.nl, of meld je gewoon aan op de avond zelf.

De originele Prompt Battle is ontwikkeld bij HTW Dresden door Sebastian Schmieg, Florian A. Schmidt, Bernadette Geiger, Robert Hellwig, Emily Krause, Levi Stein, Lina Schwarzenberg en Ella Zickerick.

 

TICKET FOR THIS PROGRAMME

What else is on Saturday?

Check the timetable to visit more programmes with your Festival Pass (5-days) or Day Pass (1-day). With the passes you can also visit the festival exhibition Our Terms, Our Conditions at the IMPAKT [Centre for Media Culture] and Fotodok/Casco.

Saturday day pass 5-day festival pass

For more information on the festival tickets please see here


Deel
Website by HOAX Amsterdam