EN

Archief

Performance
Performance

Roee Rosen, Theatre of the Awkward

19 mei 2019
20:30 — 21:45


Locatie: Stadsschouwburg Utrecht

Verken de grenzen van het comfortabele in Roee Rosen‘s Theatre of the Awkward! Tijdens deze avond presenteren IMPAKT en SPRING Performing Arts Festival Rosen’s nieuwste work-in-progress: Kafka for Kids. Deze film doet zich voor als een pilotaflevering voor een tv-serie gericht op kleuters, waarin De Gedaanteverwisseling van Franz Kafka wordt vertaald tot een merkwaardige kindermusical. De juxtapositie tussen kindertijd en rechtsfiguren, zo cruciaal in Kafka’s werk, leidt tot de eigen gedaanteverwisseling van de film.

De avond bevat een screening van Explaining the Law to Kwame (2018) en het laatste gedeelte van Kafka for Kids, dat hier vertoond wordt als een zelfstaande korte film. Gespeeld door Hani Furstenberg, Explaining the Law gaat over een advocaat die een lezing geeft over de manier waarop Israëlische militaire wetten in de bezette Palestijnse gebieden omgaan met het idee van kindertijd. Zoals in vele films van Rosen worden de sombere politieke kwesties gelijktijdig verkent met verrassende persoonlijke en erotische lagen, in dit geval met betrekking tot het hoofdpersonage en haar publiek.

Als kopstuk van Theatre of the Awkward is een solo performance door Hani Furstenberg, de ster van Explaining the Law. Zij zal een live performance geven van Rosen’s film Hilarious (2010). In deze film speelt ze een disfunctionele stand-up comédienne, wiens slechte grappen meedogenloos pijnlijke onderwerpen aansnijdt. Het publiek aan de andere kant blijft lachen, schijnbaar onbewust van de zorgwekkende thema’s verborgen in de grappen. Dit intense aspect van de film zal ook deel uit maken van dit evenement, met het Utrechtse publiek acterende; als het ware het “publiek” van de comédienne. Rosen onderzoekt de werkingen van humor en hoe we omgaan met wrede en verboden onderwerpen. Wat blijft er over als het geschater uitsterft?

Dit event is een samenwerking tussen SPRING Performing Arts Festival, IMPAKT Centrum voor mediacultuur en Edith-Russ-Haus for Media Art. Naast dit event is er de tentoonstelling  Roee Rosen, Poetry and Catharsis, te bezichtigen bij IMPAKT van 19 april tot en met 26 mei.

Voordat Theatre of the Awkward begint bent u van harte welkom om IMPAKT Centrum voor mediacultuur te bezoeken om 17:00, waar Arjon Dunnewind en Marcel Schwierin praten over de provocatieve posities die Roee Rosen inneemt. Bezoek Who Is Afraid of Roee Rosen? gratis als u al een ticket heeft voor Theatre of the Awkward!


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam