EN

Archief

Presentatie
Presentatie

Douglas Rushkoff

How to stay human in the digital age

21 september 2019
20:00

Locatie: TivoliVredenburg

In zijn nieuwste boek Team Human (2019) belicht de Amerikaanse mediacriticus Douglas Rushkoff in 100 stellingen het digitale tijdperk. Hoe bewaren we onze menselijkheid in een wereld van sociale media, algoritmes en robots?

Ooit dachten we dat technologie, de vrije markt en het internet ons zouden bevrijden en verbinden. Anno 2019 lijken deze instituties ons eerder te isoleren en uit elkaar te drijven, aldus Rushkoff. Soms lijken ze zelfs een tegen de mens gerichte agenda te volgen. In Team Human legt Rushkoff de dynamiek bloot van deze anti-humanistische machinerie waarin sociale media onze politieke keuzes beïnvloeden, algoritmes onze aandacht sturen en robots onze banen overnemen.

Maar het is nog niet te laat! Rushkoff roept ons op om ons aan te sluiten bij Team Human. Met hulp van biologie, psychologie en menselijke evolutie laat hij zien dat mensen door zich te verenigen en samen te werken de kwalijke krachten van technologie kunnen bezweren en kunnen bouwen aan een meer verbonden wereld.

Over Douglas Rushkoff

Douglas Rushkoff is auteur, documentairemaker en mediatheoreticus. Hij schreef bestsellers zoals Throwing Rocks at the Google BusPresent Shocken Program or Be Programmed. Rushkoff promoveerde in 2012 aan Universiteit Utrecht en heeft sindsdien een sterke band met de stad. Naast auteur en podcastmaker is hij ook een graag geziene gast bij VPRO Tegenlicht.

Martijn de Waal, lector Play & Civic Media aan de Hogeschool van Amsterdam, zal na afloop van de presentatie in gesprek gaan met Douglas Rushkoff en de Q&A met het publiek begeleiden.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg, het Centre for the Humanities en de Urban Interfaces Research Group (beide verbonden aan de Universiteit Utrecht).

Wat: How to stay human in the digital age, een lezing van Douglas Rushkoff over zijn nieuwe boek Team Human

Wanneer: 21 september 20:00

Waar: TivoliVredenburg – Hertz

Tickets: €12,50 via TivoliVredenburg


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam