EN

Archief

Screening

FEELING FROM AFAR, FOLLOWED BY A CONVERSATION WITH FILMMAKER JON RAFMAN AND FESTIVAL CURATOR A.E. BENENSON

30 oktober 2014
15:00 — 16:30


Locatie: Theater Kikker
7,00 (Discount 6,00)

Over het programma:

Een blik op die digitale systemen die mensen proberen te optimaliseren door hun emoties los te koppelen van hun acties, ofwel: het terrein waar zulke verschillende figuren als de drone- operator en de webcamstripper elkaar ontmoeten.

Waar gaat het eigen wezen naartoe wanneer het door een computer in tweeën wordt gespleten? En hoe zit het met de selfmade- kluizenaar wiens hele affectieve realiteit berust op de input van vreemden op het web? Zijn ze eigenlijk niet hetzelfde als de hypothetische robot die zijn gevoelens downloadt?

Films:
Een experimentele documentaire die feiten en fictie door elkaar weeft om het verhaal te vertellen van een echte Predator Drone-operator en de psychologische effecten die zijn ervaringen hebben gehad op zijn leven en dat van anderen.

Jon Rafman – Betamale, 2013, US, 7:00 mins.
Een niet-lineair portret van een nieuw type, in digitale afzondering levende man, wiens affectieve omgeving bestaat uit gewelddadige videogames, felle discussies op internetfora en erotische fixaties op avatars.

Ann Hirsch – I: Decay Part, II: Touch Me Again, Part III: Body Conscious, US, 2013, 21:00 mins.

Ann Hirsch — I Decay Part III: Body Conscious, US 2013, 10:37 mins
Twee video’s uit een serie die met behulp van de beeldtaal van digitale video kwesties verkent als hedendaags feminisme, seksualiteit, objectificatie en de interacties daartussen op social media.

ThePeacefulWhisperer –”Role Play #3: Massage Therapist (ASMR)”, US, 2013, 10 mins
Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR) beschrijft het sterke gevoel van tinteling en ontspanning dat zou worden opgewekt door bepaalde prikkels zoals fluisteren, zachtjes tikken en blazen. Hoewel er momenteel geen wetenschappelijk bewijs is dat dit fenomeen ondersteunt, hebben volgers een bloeiende YouTube-gemeenschap opgebouwd rond ASMR.

Deze video, uit het ‘roleplaying’-subgenre van ASMR, laat een aantrekkelijke jonge vrouw zien die haar webcam streelt alsof het het lichaam van de kijker is.


Deel