EN

Archief

Screening

IMAGINING A FUTURE-WEST / JUST ANOTHER COUNTRY

27 oktober 2012
19:00 — 21:00


Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
8,00 (Discount 7,00)

‘De ondergang van het Westen’ is altijd een nogal problematisch concept geweest, vaak door rechtse ideologen ingezet als een algemene tactiek om angst te zaaien in verzet tegen diversiteit en verandering. Maar wat als de teloorgang en val van het westen niet zo apocalyptisch zijn, maar veel alledaagser? Wat als een land als de Verenigde Staten, dat altijd overtuigd is geweest van haar eigen ‘uitzonderlijkheid’ ook maar gewoon een land blijkt te zijn? (En zou dat geen opluchting zijn?). Met een introductie door Starlee Kine (schrijver/producent van het radioprogramma ‘This American Life’), worden diverse visies op de toekomst van het westen gepresenteerd – van troosteloze spookstad tot neo-pastoraal experiment en meer.

I hate Karl Marx – Rainer Ganahl (Duitsland 2010, 05:43 min.)
In het Europa van de toekomst, komt de erfenis van Karl Marx hem lastigvallen in de vorm van een boze jonge vrouw die hem in het Mandarijn uitscheldt.

Ghosts with Shit Jobs – Chris McCawley, Jim Morrison, Jim Munroe, Tate Young (Canada 2012, excerpt)
In deze mockumentary over de economische ineenstorting zien we een Noord-Amerikaans stadje waar het allemaal niet meezit, door de bezorgde ogen van een Chinees nieuwsprogramma.

The Woods – Matthew Lessner (VS 2011, excerpt)
In een botsing van hipstercultuur en ‘Lord of the Flies’ poneert opkomend filmmaker Matthew Lessner een futuristisch bos waar westerse jon- geren werken aan een nieuwe versie van de beschaving – gedoemd te mislukken, maar dan wel in stijl.

 


Deel
Website by HOAX Amsterdam