EN
Screening
Screening
Part of Modern Love

Night Soil: Economy of Love

Melanie Bonajo

3 november 2021
Locatie: Het Huis Studio 3
21:30 - 22:30
4 november 2021
Locatie: Het Huis Studio 3
20:45 - 21:20
5 november 2021
Locatie: Het Huis Studio 3
20:45 - 21:20
Tickets

(Netherland 2016, 32:00 minuten)

Night Soil – Economy of Love was onderdeel van het film programma van het IMPAKT festival 2021 Modern Love (3-7 november).
Van 10 November 2021 t/m 6 februari 2022 is de video-installatie te zien in het Centraal Museum als onderdeel van de Modern Love tentoonstelling.

In haar video’s, performances, foto’s en installaties onderzoekt Melanie Bonajo hoe technologische vooruitgang en op consumptie gericht plezier gevoelens van vervreemding kunnen versterken. Ze concentreert zich daarbij op fenomenen als gemeenschap, gelijkheid en lichaamspolitiek. Bonajo verkent de spirituele leegheid van haar generatie en bestudeert de verschuivende relaties van mensen in een snel bewegende en veranderende wereld.

Night Soil – Economy of Love (de tweede film in Bonajo’s trilogie Night Soil) is een portret van een beweging van sekswerkers uit Brooklyn. De film brengt de radicale politiek van de jaren ’60 in herinnering, toen er werd nagedacht over seksuele bevrijding en ‘vrije liefde’. De video bestaat uit persoonlijke verhalen van drie vrouwelijke sekswerkers, die zichzelf zien als professionele genezers, en is een radicaal andere manier om tegen hen aan te kijken, vanuit een uitgesproken feministisch standpunt. Deze vrouwen beschouwen hun werk als een manier voor vrouwen om de macht terug te eisen in een door mannen gedomineerde lustzone. Het is hun missie om seksuele conventies en ideeën over intimiteit op te schudden. Levendige erotische beelden en gesproken teksten onthullen verwachtingen rond genderrollen op een speelse, sensuele en door het feminisme geïnspireerde manier, en is tegelijkertijd een manifestatie van Bonajo’s kijk op moderne spiritualiteit en de ‘wijsheid van vrouwelijkheid’. De film roept ook herinneringen op aan de feministische bewegingen van de jaren ’60 En ’70, met hun proclamatie van seksuele bevrijding en een vrij, ongeremd begrip van de liefde. In onze huidige wereld, waarin je met één swipe op je smartphone toegang hebt tot supermarktseks, waarin social media een alternatieve vorm van eenzaamheid lijken te creëren, en waarin we steeds meer het contact met de fysieke wereld verliezen, daagt Bonajo de traditionele opvattingen over liefde uit en stelt kritische vragen over de mechanismen die ons vervreemden van de ander, de maatschappij en de natuur.

Met dank aan de artiest & AKINCI Gallery, Amsterdam


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam