EN

Archief

Screening

PANORAMA SCREENING #1: TO BEAT OR TO JOIN THE SYSTEM

25 oktober 2012
8,00 (Discount 7,00)

Ook een gevestigde orde is maar tijdelijk. De systemen die economie en maatschappij bij elkaar houden, worden op scherp gezet door andere ideeën of alternatieven. Totale anarchie of een nieuw systeem, een serieuze uitleg over de crisis of absurdistische fictie – dit programma biedt geen enkel antwoord.

alva noto . uni acronym – Carsten Nicolai (Duitsland 2011, 06:30 min)

Tweehonderdacht herkenbare drie-letterwoorden donderen over het scherm. De fundamenten van onze kapitalistische en technocratische samenleving. De voice-over strooit af en toe wat zand in de raderen.

The Bull Laid Bear – Oliver Ressler (Oostenrijk 2012, 24:00 min)

De economische crisis en het ontmantelde bankensysteem, maar dan zoals een sceptische econoom het je nu eindelijk eens duidelijk zou uitleggen, in de kroeg.

Pigs – Black Dice (VS 2011, 03:28 min)

De nieuwste clip van het experimentele New Yorkse noisepunk-trio Black Dice, die niet onderdoet voor de gestoorde video’s die de band eerder zelf maakte. Een vertrouwde anarchistische sfeerbeeld dat D-I-Y, bloed en LSD ademt.

Protest ohne Ästhetik und Form – Manfred Rainer (Oostenrijk 2011, 14:40 min)

Anti-beweging zoekt nieuwe identiteit, om definitief af te rekenen met de universele problemen van utopisch protest.

The Turner Film Diaries – James T. Hong (VS 2012, 26:00 min)

Een pseudo-educatieve film uit een alternatieve toekomst, gebaseerd op de omstreden extreem racistische sci-fi roman The Turner Diaries.

Freedom Device – John Butler (GB 2011, 03:20 min)

Demonstratie van een nieuw hi-tech apparaat, speciaal ontworpen voor de verbetering van de bestuurbaarheid van democratische landen en andere gedateerde sociale economieën.

Polis – Erkka Nissinen (Finland 2012, 13:40 min)

‘Pig Shit Tit Ass Sailor’ is slechts een van Polis’ inwoners die, net als politici, pornoacteurs en verdwaalde toeristen, een ongezonde hoeveelheid dreiging, perversiteit en existentiële vraagstukken tegenkomt op een weg die leidt naar totale chaos.


Deel
Website by HOAX Amsterdam