EN

Archief

Talk
Talk

#MEMEMANIFESTO

Clusterduck

30 oktober 2020
13:45 — 14:20


Locatie: Online hoofdprogramma

Talk //

Hello stranger.
Tijdens het IMPAKT Festival nodigen we je uit om samen met ons in de duistere en verleidelijke diepten van #MEMEMANIFESTO te duiken.

 

#MEMEMANIFESTO is een transmediaproject dat de occulte betekenissen en communicatieve mogelijkheden van internet-memes onderzoekt. Het project is ontstaan uit een simpel idee: dat memes meer zijn dan louter “grappige virale beelden.” Clusterduck onderzoekt memes als een belangrijk element in nieuwe, online subculturen en als de grondlegger van een nieuwe taal voor het digitale tijdperk.

De kracht van memes begrijpen is de sleutel om controle uit te oefenen op het onzekere terrein waarop onze sociale wereld is gebouwd. Het project wil het belang en de kracht van memes tonen en iedereen de tools geven om deze kracht te benutten.

#MEMEMANIFESTO werd geproduceerd in het kader van het EMAP/EMARE-residentieprogramma bij IMPAKT, mogelijk gemaakt binnen Creative Europe. Voor het IMPAKT Festival presenteert Clusterduck de resultaten van hun onderzoek tijdens de residentie.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/impakt.nl/public_html/wp/wp-content/themes/impakt/components/content-blocks/component.php on line 82

Deel

Event archief