EN
Tentoonstelling
Tentoonstelling
Part of A World Without Us (2018)

Anna Dumitriu & Alex May

Archaeabot / Antisocial swarm robots

Verenigd Koninkrijk / Spanje, 2018
Aquarium, onderwaterrobot, 30 x 30 x 30 cm

De installatie ArchaeaBot bekijkt, in de vorm van een onderwaterrobot, wat ‘ leven’ betekent in een toekomst na de singulariteit en klimaatverandering. Het project is gebaseerd op nieuw onderzoek over archaea (de vroegste levensvormen op aarde) en combineert dit met de nieuwste innovaties op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie. Zo creëert het de ‘ ultieme’ levensvorm voor het einde van de wereld zoals we ons dit nu voorstellen.

Het werk is gemaakt in samenwerking met onderzoeker en cryomicroscopist Amanda Wilson als onderdeel van het door de EU FET Open H2020  gesteunde MARA project, dat plaatsvindt in het Beeby Lab van de Imperial College London, en met professor Daniel Polani van de School of Computer Science van de University of Hertfordshire.

Dit project is tot stand gekomen door een EMAP/EMARE artist-in-residency bij LABoral Centro de Arte y Creación Industrial in Gijón (Spanje) met steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie, en met genereuze steun van de Arts Council England.


Deel

Event archief