EN
Tentoonstelling
Tentoonstelling
Part of Don’t Be Evil

The Stack

Guillaume Slizewicz

Belgium 2023
Installation with clay, brass, steel and electronics

The Stack bestaat uit vijf kleitabletten met inscripties, verbonden door messing tussenstukken, die op een visuele manier de functionele esthetiek van elektronica weerspiegelen. Met deze verkenning van materiaal en concept legt Guillaume Slizewicz de ingewikkelde gelaagdheid van technologie bloot.

Elk van de vijf lagen waaruit The Stack bestaat is een opstapje voor de volgende laag: van de ruwe atomaire elementen tot het uiteindelijke operationele elektronische circuit, zoals die in printplaten in apparaten worden gebruikt. De eerste laag laat de koper-, silicium- en goudatomen zien waaruit onze technologische wereld bestaat. De tweede laag zet deze atomaire schetsen om in de taal van schakelingen en introduceert de basiscomponenten. De derde laag ontwikkelt deze taal tot een schematisch diagram – een routekaart naar technologische functionaliteit. De vierde laag visualiseert deze routekaart als een patroon voor printplaten, dat in de klei is geëtst. Het hoogtepunt van deze reis is de vijfde laag, de tastbare realisatie van het concept, met een werkend led-circuit, compleet met een batterij, een schakelaar en aderen van gesmolten koper.

Vanaf één kant van elk tablet wordt zachtjes gefluisterd: ‘Maar ik dacht dat dat valsspelen was’. Deze culturele echo benadrukt het onophoudelijke streven naar authenticiteit in het creatieproces. The Stack is meer dan een weergave van technische vooruitgang: het is een filosofische bespiegeling over de essentie en de grenzen van authentieke creatie.

Dit nieuwe werk van de Brusselse kunstenaar Guillaume Slizewicz werd gemaakt in opdracht van IMPAKT en onze Belgische partner Werktank (Leuven) met steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam