EN

Archief

Tentoonstelling

Modern Love guided tours

Ontdek de tentoonstelling met curator Katerina Gregos

7 november 2021
Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
12:00 - 13:00
Locatie: Centraal Museum
13:30 - 14:30

Op zondag 7 november neemt curator Katerina Gregos je mee door de tentoonstelling Modern Love (or Love in the Age of Cold Intimacies). De festivaltentoonstelling, te zien bij IMPAKT en het Centraal Museum, wil weten hoe het gesteld is met liefde en romantische relaties in tijden van internet, social media, neo-liberaal kapitaal en globalisering.

Reserveer tour om 12:00 uur Reserveer tour om 13:30 uur

De tour om 12:00 uur zal starten bij IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur].
De tour om 13:30 uur zal starten bij het Centraal Museum.

 

Digitale technologie en consumentisme hebben liefde en sociale relaties veranderd, en de virtuele ervaring doet de grens tussen het privé- en publieke domein vervagen. Dit heeft zijn invloed op hoe we communiceren en met elkaar omgaan, vooral met degenen die het dichtst bij ons staan.

Internet en social media bieden een podium voor manifestaties van niet-heteronormatieve identiteiten, van alternatieve vormen van verlangen en hoe je je gedraagt. Maar tegelijkertijd zijn ze een voedingsbodem voor pathologieën als narcisme, obsessieve zelfmanifestatie, digitale verslaving en het vermarkten van emoties. De vermenging van werkelijkheid en fantasie heeft geleid tot complexe psychologische en relationele verwarring. Modern Love onderzoekt deze en vele andere hieraan gerelateerde verschijnselen.

Hoe kunnen we in deze tijd van toenemende vervreemding, individualisme en eenzaamheid – allemaal symptomen van onze steeds stedelijker wordende levensstijlen – onze betekenisvolle intieme relaties terugwinnen? Hoe kunnen we teruggrijpen op liefde als een grote emotionele kracht, een intense psychologische band die betekenis geeft aan ons leven zoals geen enkele andere interactie of ervaring dit kan? Hoe kan de liefde gered worden uit de klauwen van het kapitaal en de corporate technosfeer? De Modern Love tentoonstelling op het IMPAKT Festival 2021 onderzoekt de pathologieën en problemen die de liefde en de zaken van het hart momenteel bedreigen, en spoort ons aan om na te denken over de manier waarop we omgaan met degenen die het dichtst bij ons staan, om een uitweg te vinden uit onze huidige gevoelens van emotionele steriliteit, eenzaamheid en de ‘koude intimiteit’ die veroorzaakt worden door de digitale technologieën.

In het Centraal Museum staan de kunstenaars uit de Modern Love tentoonstelling in dialoog met werken uit de collectie van het Centraal Museum.

Te zien bij IMPAKT:
Laura Cemin (IT), Marijke De Roover (BE), Kyriaki Goni (GR), David Haines (UK), Juliet Jacques (UK), Mahmoud Khaled (EG), Jonas Lund (NL), Maria Mavropoulou (GR), Lauren Lee McCarthy (USA), Kyle McDonald (USA), Marge Monko (EE), Margaret Salmon (USA) and Hannah Toticki (DK).

Te zien bij het Centraal Museum:
Melanie Bonajo (NL) (vanaf 9 november), David Haines (UK), Marge Monko (EE), Peter Puklus (HU), Hannah Toticki (DK) and Dries Verhoeven (NL) (van 3-7 november). In dialoog met historische en hedendaagse werken uit de collectie van het Centraal Museum:
Hendrick Bloemaert (NL), Marlene Dumas (NL), Duran Lantink (NL), Sanam Khatibi (IR), J.H. Moesman (NL) and Rory Pilgrim (UK).

Lees meer over Modern Love

 

De tentoonstelling Modern Love (or Love in the Age of Cold Intimacies) is gecureerd door Katerina Gregos. De tentoonstelling kwam tot stand als een gezamenlijke productie van Tallinn Art Hall, Tallinn, Estonia, Museum für Neue Kunst, Freiburg, Duitsland en IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur].


Deel

Dit event is mogelijk gemaakt door

Website by HOAX Amsterdam