EN
Tentoonstelling
Tentoonstelling
Part of Out of Office

WINDOW OF OPPORTUNITY

Noa Marthe Prins

(Nederland)
2023, Installatie en performance

WINDOW OF OPPORTUNITY is een textielwerk en performance dat Noa Marthe Prins in de loop van de tentoonstelling maakt. In de performance stelt Noa Marthe Prins haar kunstenaars-cv voor als een projectie van de toekomst, terwijl ze er niet in slaagt de eerste taak op die cv te volbrengen. In de greep van haar speculatieve doelen en targets probeert ze een tapijt in de tentoonstellingsruimte af te krijgen. Maar ze wordt daarbij tegengewerkt door een reeks absurde verstoringen die typerend zijn voor het hedendaagse leven als kunstenaar. In een professioneel klimaat waarin het onmogelijk is om plannen te maken voor de verre toekomst, probeert Noa Marthe Prins het concept van het cv uit te dagen. Ze ziet het cv als een tool die valse noties van individuele agency en gelijke vertegenwoordiging reproduceert, wanneer het gaat om toegang tot of opereren binnen de kunstmarkt.

WINDOW OF OPPORTUNITY is het tweede hoofdstuk van Noa Marthe Prins uitgebreide onderzoek naar het cv. Het eerste hoofdstuk, CURRICULUM VETO, had de vorm van een tentoonstelling en een performance. Het behandelde de vele vormen van ‘verspild’ werk – de activiteiten die vaak worden weggelaten uit een standaard cv – en vertelde de verhalen achter werkonderbrekingen, werkboycots, werkweigering en zorgtaken.

De eerste voorstelling van WINDOW OF OPPORTUNITY vond plaats tijdens de opening van Out of Office op 10 februari; de tweede voorstelling is op 23 maart. 


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam