EN

Archief

Workshop

CAPITALIST METABOLISM UTRECHT TOUR

31 oktober 2013
Locatie: Theater Kikker
15:00 - 17:00
1 november 2013
Locatie: Theater Kikker
15:00 - 17:00
2 november 2013
Locatie: Theater Kikker
15:00 - 17:00
3 november 2013
Locatie: Theater Kikker
15:00 - 17:00

Capitalism Intelligence Unit – ‘Utrecht Metabolism’

De Capitalism Intelligence Unit (CIU) onderzoekt met het project Utrecht Metabolisme de kapitalistische stofwisseling van de stad. U bent uitgenodigd om deel te nemen aan een cartografische workshop, waarin we het metabolisme van de stad in kaart brengen. Kapitaalstromen vormen zich onophoudelijk om van monetaire energie naar tastbare producten en weer terug. De stad is als een kapitalistisch organisme. De uitkomst van dit onderzoek wordt verwerkt in een kapitalistisch-metabolische kaart van Utrecht.

Het wordt niet chic geacht om te praten over wat we verdienen of wat we kopen. Is dit een cultureel afweermechanisme? Is het een cultureel psychologisch fenomeen dat de maatschappelijke status-quo met alle onderlinge verschillen in stand houdt?

We volgen uiteenlopende personen. Wie verdient wat? Wie woont waar en waarom? We onderzoeken wie wat consumeert. Maar dat is pas het het begin. Want hoeveel kosten de huizen, auto’s, wegen en lantaarnpalen in de straat waar ze wonen? Hoe beweegt deze persoon zich door de stad, hoe ziet het boodschappenlijstje er uit en waar gaan de kinderen naar school?

Hoe werkt de kapitalistische spijsvertering van de stad? Hoe rationeel is het hoofd en hoe ethisch is het hart? Tijdens Utrecht Metabolism definiëren we, ondanks onze schroom, de stad aan de hand van harde valuta.

De tour start iedere dag om 15:00 vanuit Theater Kikker.

De Capitalist Metabolism Tour Utrecht maakt deel uit van het programma Work Songs samengesteld door Monnik.

Meer informatie:

www.expodium.nl


Deel
Website by HOAX Amsterdam