EN

Archief

Workshop

Marine Zoönomy

Workshop & Presentatie

31 oktober 2020
11:00 — 12:00


Locatie: Online hoofdprogramma
Tickets

Workshop presentatie //

Kunnen we kelp en zeewier telen in de strijd tegen klimaatverandering? In deze workshop ga je aan de slag met mogelijke scenario’s voor mariene permacultuur om klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit in de zee tegen te gaan. Je denkt mee over hoe we verouderde olieplatforms in de Noordzee kunnen transformeren tot ecologische hotspots met biodiverse voedselbossen en effectieve CO2 opname, waarbij rekening wordt gehouden met alle bewoners van de zee: dieren, planten én milieu.

Het woord ‘zoöp’ is een combinatie van zoë, het Griekse woord voor ‘leven’, en co-op, een afkorting van het Engelse woord ‘co-operative’, oftewel coöperatieve onderneming. Deze ecologische toekomstscenario’s voor onze Noordzee ontwikkel je in groepsverband in een serie van drie Marine Zoonomy workshops. De eerste is gericht op hoe de infrastructuur van fossiele brandstof hergebruikt kan worden en onderzoekt bestaande en nieuwe technieken en financiële en politieke ontwikkelingen binnen de mariene permacultuur. In de tweede sessie kijken we naar de benodigde processen voor (de)constructie van bestaande structuren en hoe deze gelinkt kunnen worden aan ecologische ontwikkeling. In de laatste sessie onderzoeken we de verreikende implicaties, effecten en consequenties van het gehele proces.

Marine Zoönomy is ontwikkeld door Sjef van Gaalen (Structure and Narrative) en Klaas Kuitenbrouwer (Researcher bij Het Nieuwe Instituut) als deel van het Zoöp Project.

Sessie 1:
vrijdag 9 oktober – 14:00

Sessie 2:
vrijdag 16 oktober – 14:00

Sessie 3:
vrijdag 23 oktober – 14.00

De workshop sessies vinden online plaats.

De resultaten worden gepresenteerd tijdens het IMPAKT Festival op zaterdag 31 oktober op onze locatie in Het Huis.


Deel
Website by HOAX Amsterdam