EN

Archief

Arjon Dunnewind

Arjon Dunnewind is directeur van het IMPAKT Centrum voor Mediacultuur in Utrecht, Nederland. Hij houdt van constructieve controverse en ziet kunst als het mechanisme voor vroegtijdige waarschuwing dat essentieel is in onze huidige mediamaatschappij. Arjon studeerde van 1985 tot 1991 Beeldende Kunst en Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 1988 organiseerde hij het eerste IMPAKT Festival en in 1993 richtte hij Stichting IMPAKT op. Arjon heeft tentoonstellingen en vertoningsprogramma’s samengesteld voor onder meer het Museo de Bellas Artes in Buenos Aires, het NCCA in Moskou, RURU Gallery in Jakarta, Transmediale in Berlijn en Ars Electronica Linz. Hij werkte als adviseur voor het Nederlands Filmfonds, het Nederlands Mediafonds en het Mondriaan Fonds.

Joost Rekveld

Joost Rekveld is een kunstenaar die gedreven wordt door de vraag wat we kunnen leren van een dialoog met machines. In zijn werk onderzoekt hij de zintuiglijke gevolgen van systemen van zijn eigen ontwerp, vaak geïnspireerd door vergeten hoekjes in de geschiedenis van wetenschap en technologie. Zijn abstracte films zijn wereldwijd vertoond op een groot aantal festivals en locaties voor experimentele film, animatie of andere soorten bewegend beeld. Hij realiseerde verschillende installaties en was betrokken bij vele samenwerkingsprojecten met componisten, muziekensembles, theatergezelschappen, dansgezelschappen en kunstenaarslabs.

Sinds februari 2017 is Joost als artistiek onderzoeker verbonden aan de School of Arts, Hogeschool Gent. Als neveneffect van zijn artistieke werk heeft hij sinds 1990 veel filmprogramma’s over de geschiedenis van abstracte animatie en lichtkunst samengesteld, heeft hij verschillende tentoonstellingen samengesteld en heeft hij een aantal essays gepubliceerd. Hij is bestuurslid van Sonic Acts (Amsterdam) en van het Center for Visual Music (Los Angeles).

Roland Speklé

Website by HOAX Amsterdam