EN

Archief

STEALTH.UNLIMITED

STEALTH.unlimited (2000, Rotterdam / Belgrado) is de praktijk van Ana Džokić en Marc Neelen. Hoewel aanvankelijk opgeleid als architect, is hun werk al meer dan 15 jaar evenzeer gebaseerd op de context van hedendaagse kunst en cultuur. Door intensieve samenwerking met individuen, organisaties en instellingen verbindt STEALTH stedelijk onderzoek, beeldende kunst, ruimtelijke interventies en cultureel activisme.

Ana Džokić (1970, Belgrado, Servië) is opgeleid als architect aan de Universiteit van Belgrado en heeft een tweejarige postdoctorale opleiding gevolgd aan het Berlage Instituut in Amsterdam.

Marc Neelen (1970, Heerlen, Nederland) behaalde zijn diploma architectuur aan de Technische Universiteit van Delft.

KRISTIAN LUKIĆ

Kristian Lukić is curator, theoreticus en kunstenaar. Momenteel werkt hij als curator voor de mediapraktijk in het Museum of Contemporary Art Vojvodina in Novi Sad. Hij is medeoprichter van Napon – Institute for Flexible Cultures and Technologies, Novi Sad. Van 2001 tot 2006 was hij programmamanager bij New Media Center – kuda.org. Hij was ook medeoprichter van Eastwood-Real Time Strategy Group, een groep die zich bezighoudt met technologie en spelen, door computerspellen te maken en aan te passen.

Hij cureerde en organiseerde verschillende tentoonstellingen en conferenties zoals “Play Cultures” in 2007 (over gamecultuur en spelpolitiek), “Territories and Resources” in 2008, over web 2.0 en fenomenen van sociale netwerken, en “Wealth of Nations” over world of finance in 2009. Hij was co-curator van tentoonstellingen en leidde tal van projecten zoals World-Information.Org, tentoonstellingen in samenwerking met Public Netbase in Novi Sad en Belgrado in 2003; of Media Onthology, onderdeel van het On Difference-project in Wuertmebergischer Kunstverein Stuttgart in het jaar 2005. Hij schreef voor tal van mediakunst en cultuur in tijdschriften zoals de Inter-Society for Electronic Arts (ISEA) Nieuwsbrief, Sarai Reader, kuda.read-publicaties en de Republika magazine.

Website by HOAX Amsterdam