EN

Archief

Benjamin Fallon & Florian Wüst

Benjamin Fallon is onafhankelijk curator, schrijver en ontwerper. Hij nam deel aan CuratorLab 2012/13 van Konstfack, Stockholm, was medebestuurder in de Embassy Gallery van 2008 tot 2010, en werkte daarvoor in de Edinburgh Sculpture Workshop en ONEZERO. Hij doceert regelmatig aan het Edinburgh College als gastdocent. Enkele recente projecten zijn ‘You are just in the middle of the beginning’ op verschillende locaties in Stockholm (2013-heden), ‘The Exhibition and its Histories’ in de Universiteit van Edinburgh (2013), ‘Banal Inferno’ in het Centre for Contemporary Arts in Glasgow (2010) en ‘Hello World’ in de Embassy Gallery (2010). Benjamin is ook een drijvende kracht achter de werkgroep ‘Let’s get together and call ourselves an institute’, die mogelijke nieuwe vormen van institutionele praktijken onderzoekt.

Florian Wüst is een kunstenaar en onafhankelijk filmcurator, gevestigd in Berlijn. Hij heeft al meerdere malen bijdragen geleverd aan het Impak Festival. Naast het cureren van filmprogramma’s in binnen- en buitenland schrijft en spreekt hij regelmatig over de relatie tussen film en maatschappij. Samen met Stefanie Schulte Strathaus vormde hij de redactie van Who says concrete doesn’t burn, have you tried? West Berlin Film in the ’80s (2008).

Monnik is een laboratorium voor verhalen, verbeelding en onder- zoek, bestaand uit Christiaan Fru- neaux, Edwin Gardner en Vincent Schippers. Geïnspireerd door de tragiek en triomf van de moder- niteit doet Monnik onderzoek naar het leven in een zelf-geconstru- eerde omgeving. Het drietal maakt tentoonstellingen, boeken en es- says. ze geven workshops, lezin- gen en onderwijs, in binnen- en buitenland, onder- en bovengronds, in de stad en op het platteland.

Website by HOAX Amsterdam