EN

Archief

Exhibitions

Dit jaar is de festivaltentoonstelling te zien bij 2 verschillende locaties: IMPAKT [Centrum voor Media Culture] (Lange Nieuwstraat 4) en Het Huis (Studio 2) (Boorstraat 107).

DON’T BE EVIL bij IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur]
Digital Deception and Creative Disruption

De hoofdtentoonstelling van het IMPAKT Festival 2023 presenteert werk van gerenommeerde en opkomende internationale kunstenaars. De tentoonstelling omvat ook werken en projecten die geproduceerd zijn in residency’s die werden ondersteund door het European Media Art Platform, een programma waar IMPAKT aan deelneemt.

De speelse, speculatieve en subversieve werken in deze tentoonstelling gaan over wat wij zien als de belangrijkste kwesties die invloed hebben op onze digitale rechten en agency: surveillance, data-extractie, Big Tech-strategieën, de uitvergroting van menselijke vooroordelen en onze toekomst met kunstmatige intelligentie (AI). We hebben deze werken geselecteerd vanwege hun inspirerende of provocerende inhoud en de manier waarop ze humor en verrassing gebruiken. Ze zorgen ook voor bewustwording en informeren ons over wat er op het spel staat in een steeds sneller digitaliserende wereld.

Read more

 

RECLAIMING DIGITAL AGENCY bij Het Huis (Studio 2) 
CODE exhibition

Het IMPAKT Festival 2023: Our Terms, Our Conditions is een vervolg op het onderzoek dat we drie jaar geleden zijn begonnen met de eerste editie van CODE: Reclaiming Digital Agency. CODE staat voor een ethische code die we aan de orde willen stellen: ethische en wettelijke normen waaraan overheden en technologiebedrijven zich moeten houden.

CODE is een jaarlijks, zes maanden durend co-creatieproject dat kunstenaars en niet-kunstenaars uit België, Duitsland, Nederland en andere landen samenbrengt. CODE ondersteunt hen gedurende het hele project in een proces van gezamenlijke inspiratie, ontwikkeling en productie. Onze partners zijn Werktank (BE), PrivacySalon (BE), School of Machines (DE) en transmediale (DE). Samen hebben we meer dan 70 deelnemers ondersteund, die in kleine groepen werkten. Ze produceerden meer dan 15 kunstwerken, installaties, performances, plug-ins, interventies en andere projecten. De CODE-tentoonstelling op het IMPAKT Festival 2023 presenteert een selectie van werken uit de eerste drie jaar van de CODE-projecten.

Read more

Helaas hebben wij de tentoonstelling Reclaiming Digital Agency moeten verplaatsen, omdat er onlangs asbest is aangetroffen in de locatie Fotodok/Casco. 

Van 2 t/m 4 november is Reclaiming Digital Agency te zien in Het Huis Utrecht, op de eerste verdieping, in Studio 2 en in de lobby. 
Van 8 november – 7 januari 2024 loopt de tentoonstelling Reclaiming Digital Agency in IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur], op de eerste verdieping. 

Lees hier meer over de wijzigingen

 

Website by HOAX Amsterdam