EN

Channel & Archive

IMPAKT [Centrum voor Media Cultuur] heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot het eerste festival in 1988. We zijn op zoek naar stagiaires om te helpen bij het catalogiseren en documenteren van ons archief, zowel fysiek als digitaal. Ons archief bestaat uit video, audio, interactieve projecten, boeken en tijdschriften, evenals ons digitale archief op onze oude website met informatie over elk evenement dat we ooit hebben gedaan.

Tijdens deze stage richt je je op het beschikbaar stellen van deze archieven voor bezoekers van IMPAKT, door middel van gedigitaliseerde items in ons webarchief en door samengestelde filmprogramma’s die we presenteren in een speciale sectie op onze website. De stage geeft je exclusieve toegang tot veel werken uit onze geschiedenis en het is een geweldige kans om meer kennis op te doen over het gebied van mediakunst.

We gebruiken het IMPAKT-kanaal om ons archief te ontsluiten voor een wereldwijd publiek. In samengestelde programma’s presenteren we selecties met oude en hedendaagse videowerken uit ons archief. In deze selecties spelen we in op thema’s uit ons festival of andere onderdelen van ons jaarprogramma. Nieuwe en aanvullende onderwerpen kunnen ook worden behandeld in samengestelde programma’s op het IMPAKT-kanaal.

Als stagiair op een IMPAKT-kanaal, stel je je eigen videoprogramma samen. We zullen je curatie begeleiden en je helpen een uniek programma te maken dat het door jou gekozen thema weerspiegelt door middel van zowel oude als nieuwe werken.

IMPAKT beschouwt stagiaires als een vitaal en belangrijk onderdeel van het team. Daarom verwachten we van stagiaires dat ze gedreven en zelfstandig aan hun taak werken, vooruit kunnen kijken en assertief zijn in hun werk. IMPAKT biedt een diverse en boeiende stageplek met professionele begeleiding. Een stage bij IMPAKT is een waardevolle aanvulling op je cv en een mooie manier om ervaring op te doen in het culturele veld. 

Wij bieden:

> Een afwisselende stage waarin je meer leert over de geschiedenis van mediakunst

> Een kans om je eigen (film)programma samen te stellen bestaande uit historische en hedendaagse kunstwerken

> Waardevolle vaardigheden om in een archief te werken en te cureren

> Je bent gemotiveerd, enthousiast en bereid om je capaciteiten uit te breiden

> Een inspirerende werkplek met een dynamisch en enthousiast team

 

Benodigde vaardigheden:

> Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels

> Affiniteit met de audiovisuele kunsten en haar geschiedenis

> Een zelfstandige en actieve werkhouding

> Je wilt het maximale uit jezelf en de organisatie halen

 

Werkuren:

24-32 uur per week (3-4 dagen), gedurende minimaal drie maanden, bij voorkeur langer

Als je vragen hebt over deze stage, stuur dan een e-mail naar onze stagebegeleider via interns@impakt.nl.

Wil je solliciteren voor deze stage, vul dan de vragenlijst in.

Meld je hier aan


Deel
Website by HOAX Amsterdam