EN

IMPAKT Festival 2020 gaat door als online festival

Van 28 oktober t/m 1 november kun je het IMPAKT Festival 2020 Zero Footprint online meemaken

Van 28 oktober t/m 1 november kun je het IMPAKT Festival 2020 Zero Footprint online meemaken

Afgelopen maandag kondigde het kabinet nieuwe Corona-maatregelen aan. Ook voor IMPAKT staat de veiligheid van bezoekers, sprekers, kunstenaars en gasten voorop. Daarom hebben we besloten dat het festival van 28 oktober t/m 1 november in digitale vorm zal plaatsvinden. De festivaltentoonstelling in het IMPAKT Centrum voor Mediacultuur is wel fysiek te bezoeken.

Wat kun je verwachten?
Onder het thema Zero Footprint: Living and Connecting on a Damaged Earth hebben we een bijzonder programma samengesteld met films, games, performances, panels en lezingen om onze ideeën rondom duurzaamheid te verkennen. De nadruk ligt op solidariteit, speelsheid en experiment, met sprekers en kunstenaars als: Douglas Rushkoff, Julia Watson, Sonia Shah, Franco “Bifo” Berardi, Rory Pilgrim, Jasper Griepink, Monira Al Qadiri en leden van de klimaatbewegingen Extinction Rebellion en Fossil Free Culture NL.

Planet IMPAKT en IMPAKT TV
De afgelopen maanden hebben we alles in het werk gesteld om het IMPAKT Festival optimaal bij jou thuis te brengen. Het festivalgevoel, thuis op de bank met:

Planet IMPAKT is een virtuele festivalervaring. Duik in de Zero Footprint toekomstscenario’s en dwaal door de verschillende festivalruimtes. Neem deel aan het liveprogramma, stel al je vragen aan de sprekers, bezoek de virtuele tentoonstelling, neem een break aan de bar en vergeet vooral niet een van de climate games te spelen in de game room.

Met de IMPAKT TV leiden we je non-stop door het programma en geven we je een unieke kijk achter de schermen van het IMPAKT Festival. Razende reporters, interviews met kunstenaars en speciale gasten, afvalgedichten, en nog veel meer… Kortom: een 5-daagse TV-marathon die je niet wilt missen. Tune in and save the planet 🙂

Tentoonstelling Dreaming in Everywhen 
Naast het online programma van lezingen, films, panels, workshops en performances zal de festivaltentoonstelling Zero Footprint te zien zijn in het IMPAKT Centrum voor Media Cultuur in Utrecht. In verband met de aanbevelingen van het RIVM laten we maximaal 4 bezoekers tegelijk toe tot de tentoonstelling.

Wil je geen updates missen over ons programma? meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Deel
Website by HOAX Amsterdam