EN

Save the date: IMPAKT Festival 2021

Van 3 tot 7 november verkennen we ‘Modern Love’

Het IMPAKT Festival 2021 staat in het teken van Modern Love (or: Love in the Age of Cold Intimacies). Met een rijk programma aan lezingen, panels, film screenings en een tentoonstelling, onderzoeken we de betekenis van liefde ten tijde van internet, sociale media, neoliberaal kapitalisme en globalisering.

Hoe kunnen we in een tijd waarin vervreemding, individualisme en eenzaamheid – welke verder toenemen tijdens de covid-19 pandemie – betekenisvolle intieme relaties en liefde terugwinnen? Is er een uitweg voor de ‘cold intimacies’ veroorzaakt door de digitale revolutie.

We kunnen al aankondigen dat we voor deze editie van het festival samenwerken met Katerina Gregos. Ze is recentelijk aangesteld als directeur van het EMST, het nationale museum voor hedendaagse kunst in Athene. Katerina Gregos is kunsthistorica, curator en schrijver. Ze heeft als curator gewerkt aan bekende internationale instellingen en biënnales, waaronder de 1e Riga Biënnale en het veelgeprezen Deense paviljoen tijdens de 54e Biënnale van Venetië. Gregos is ook een van de mentoren van het IMPAKT Full Spectrum Curatorship Programma, waarvan de tweede editie zojuist van start is gegaan.

IMPAKT Festival 2021: Modern Love
Verschillende locaties in Utrecht en online
3-7 november 2021

Festival tentoonstelling 
Bij het IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur]
3 november 2021 – 9 januari 2022


Deel
Website by HOAX Amsterdam