EN

On Topic: Digital Colonialism

Resisting Data Colonialism – A Practical Intervention

‘Some people think that colonialism is long over, while others are sure it has never stopped. This book explores a third possibility: not only is colonialism still continuing, but right now it is morphing into possibly its most powerful version yet. This is data colonialism.’

In het kader van ons naderende Digital Colonialism evenement willen we het boek RESISTING DATA COLONIALISM – A PRACTICAL INTERVENTION uitlichten. Het boek is geschreven onder co-redactie van één van onze sprekers van het evenement: Gabriel Pereira. Het boek is bedoeld als een toolkit om te begrijpen wat data kolonialisme is, wie het schade toebrengt en hoe je je er tegen kan verzetten.

Het boek is gratis te downloaden via onderstaande link:

Free Download

Op 25 januari presenteert IMPAKT een verkenning van digital colonialism, een hedendaagse vorm van onderdrukking die geografische grenzen overschrijdt en technologie gebruikt als instrument voor uitbuiting en winst. Tijdens dit event gaan we in op de oorsprong en verschijningsvormen van digitaal kolonialisme, met inzichten en discussies van experts op het gebied van technologie, kunst en activisme.


Deel
Website by HOAX Amsterdam